Nejste přihlášen/a.
Jak na ni? Jak se objevím na pohovoru, dostávám se do stavů paniky, kdy ani nejsem schopná dostat do hlavy, co se mi říká. Zítra zrovna jdu na další. Čím víc mi na té práci záleží, tím je to s nervozitou horší. Úplně mě spolkne a říkám pak blbosti. Musí být na mě velmi vidět, jsem strnulá a umělá. Pomoooc! Co mám s tím dělat?
Musíte se naučit správně dýchat.To se naučíte nejlépe jógou.Musíte dýchat zhluboka a ne mělce.Pak nemá panika šanci.Ještě si říkejte :Když nejde o život,tak vlastně nejde o nic." Ano,je to tak...Představujte si po cestě nějaké legrační scénky z filmů,komedií,pusťte si třeba na mobilu pozitivní písničky...Uvidíte,strach opadne.Dýcha a dýchat,zhluboka ;
Zkuste si nachystat otázky, co se sama budete ptát, když se vám personalistu nebo manažera povede zabavit, aby víc mluvil on, nebude se až tak do hloubky vyptávat. Prohlédněte si, co je dostupné na netu o firmě, to se počítá, když něco o firmě víte předem. Připravte se na otázky jaký očekáváte plat, co budete dělat za 5-10 let, jaké jsou vaše klady a zápory, jak si to do budoucna představujete s dětmi. A samozřejmě nejvíc se budou vyptávat, co jste dělala v předchozích pracech, co jste tam měla na starosti, za co jste zodpovídala a pak dovednosti jako řidičák, jazyky, počítačové programy, zahraniční stáže či brigády, někdy se ptají i na koníčky. To bývá většinou obsahem základního pohovoru. Když projdete vstupním sítem, tak pak už se ptají v dalších kolech spíš na ty odborné věci ohledně vaší práce. Budete odpovídat jen na to, co víte, tak proč byste měla mít trému? Když nevíte, tak jim řekněte, že si momentálně nemůžete vzpomenout, o trémě nemluvte.
Zkuste se dostat nějak nad věc s tím, že na to život nestojí, že když vám to nejvyde zde, vyjde to jinde a že prostě pro to uděláte zítra maximum, ale když se nedostanete, nevadí. I když pohovor nedopadne přijetím, je pro vás plusem. Čím víc pohovorů absolvujete, tím budete uvolněnější a připravenější.
Zkuste si do kapsy dát něco, s čím byste si mohla hrát při nervozitě rukou, ale tak, aby to nebylo vidět. Třeba šroubek s matičkou, ale cokoliv jiného, co vám vyhovuje, jestli máte nervózní ruce. Můžete vyzkušet též mačkání akupresurního bodu po stranách nehtu na prsteníčku nebo využijte tyto akupresurní /... proti trémě pomocí prstového cvičení.
Vemte si s sebou přehrávač hudby, pomůže vám rozpouštět napětí cestou. Slibte si něco hezkého po pohovoru, nějakou odměnu, na kterou se můžete těšit. Dýchejte do břicha a prodlužujte výdech, dech je kouzelným pomocníkem, ale nesmíte to vzdát po minutě, že to nepůsobí, chce to delší dobu.
Napijte se, vezměte si kus čokolády nebo energetickou tyčinku a snažte se usmívat a věřit tomu, že vše dobře dopadne, ať si z prostoru přitáhnete to pozitivní.
Udělejte si večer před spaním relaxační cvičení, abyste se uklidnila, než usnete. Myslete též na to, že panika nikdy nikomu nepomohla, že je to zbytečné se jí nechat ovládat.
Napište nám pak, jak jste dopadla. Určitě to dobře dopadne!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.