Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pomáhá na bolest v krku?

Od: adamcz* odpovědí: 13 změna:

Ahoj nevíte co pomáhá na bolest v krku?

Děkuji :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zázvor (nastrouhat a zalít vřelou vodou), kloktání solí, Tantum Verde, Septolet, Stopangin...

dejavu*
hodnocení

0x

Ahoj, třeba obklad, kloktání, Septisan z lékárny. Z té nabídky předražených bonbonů je to asi nejúčinnější, co mají, i když tedy není zdaleka tak chutný. Musíš ho cucat.

albatros498022*
hodnocení

0x

Nevím jak komu mě slivovice s medem.

Taky praktikuji - ale otec přešel na kombinaci nastrouhaného zázvoru s touto směsí - opravdu bomba ! Do dvou dnů vyléčeno vše :) Ale je to půl litru kořalky:(

vykloktat, polknout

hodnocení

0x

Se Septisanem mám velice dobré zkušenosti. Mokrý ručník na topení, zvlhčit vzduch. Posílit imunitu vitamíny C. Ovoce ve velkém množství.

faithoncemore*
hodnocení

0x

česnek (pokud nejdeš na rande)

hodnocení

0x

Ahoj,mě pomáhá již zmíněné Tantum verde a k tomu Priessnitzův obklad na krk.

hodnocení

0x

Pokud se ještě nedostavila vysoká teplota (39 a výše), tak zkuste předchozí rady. Pokud však je teplota a bolesti hlavy, tak utíkejte k doktorovi pro antibiotika. Pak už žádné babské rady nepomohou ! :o))

hodnocení

0x

vykloktat ústní vodu, která působí proti zánětu a dezinfikuje

doplněno 21.12.14 18:54:

případně vykloktat nějakou protizánětlivou napěněnou pastu na zuby (asi nejlépe bylinkovou...)

adamcz*
hodnocení

Opravdu to pomůže? :)

stejně jako Tantum verde.. desinfekce ničí aktuální bakterie... účinnost je tak 1-3 hodiny... Když jsem jezdil autem a nebylo možné použít kořalku, také jsem to tak kloktával (i v práci cca po hodině)

adamcz*
hodnocení

A mohu se zeptat jak dlouho kloktat?

Děkuji :)

aaella*
hodnocení

0x

Z mé osobní zkušenosti: slivovice. Jasně, pokud to je streptokok, tak Vám to slivka nevyléčí, ale já trpím na časté záněty nosohltanu a pokud začnu hned na začátku kloktat, a to opravdu poctivě, co hodinu, slivovicu, na druhý den mě nebolí nic. Samozřejmě, pálí to, ale u mě to opravdu účinkuje. Dětem ji pochopitelně nedávám, ty kloktají vodu se solí nebo vodu s propolisovými kapkami. Plus priessnitzův zábal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]