Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
dnes ráno jsem se probudila s pocitem přeležené nohy, resp. přední části stehna. Nejprve jsem si opravdu myslela, že je noha přeležená - takový to, jak v ní nemáte cit, mravenčení atd. Pak jsem si ale uvědomila, že to přeležení asi nebude.
Zkrátka moc necítím přední část stehna, cca 20x30 cm, je to pocit, jako bych stehno měla umrtvené. Když si na něj šáhnu atd, je citlivost tak na 20 % z normální citlivosti. Stejně tak u horkého, studeného atd... Jinak mě noha vůbec nebolí, mohu v pořádku chodit, hýbat nohou, resp. stehnem atd atd... Na netu jsem zjistila, že jde zřejmě o nerv.
Stalo se vám to někdy? Mám pár dnů počkat a doufat, že se citlivost bude zlepšovat? Jde o to, že když zejtra zajdu k doktorce, tak mě zřejmě pošle na neurologii, ale nepředpokládám, že by mě tam tento týden kvůli Vánocům vzali - i normálně se tam čeká třeba měsíc s objednáním apod. Prostě je teď asi nejhorší možný týden něco řešit s doktory.
Mám z toho trochu strach, aby mi noha neupadla . Ale vážně - je to nepříjemný pocit, mít umrtvenou nedobrovolně část těla. Mám strach, aby to nebylo nevratné.
pokud je to "náhlá" příhoda, vzniklá během spaní, může to být nějaký "skříplý" nerv. Já mám taky takové méně citlivé místo na stehně nad kolenem, ale to mi vzniklo v mládí, když jsem se ve 20-ti stupňových mrazech procházela v minisukni.
Ale raději utíkejte k lékaři, v krajním případě by to mohla být i nějaká mozková příhoda, ale to Vám tady nikdo asi neřekne.
Měla jsem to takto s holení. Bylo to od vyhřezlý plotýnky. Teda zjistila jsem to až poté, co už to se zádama bylo celkem dobrý. Na necitlivost jsem si stěžovala obvoďákovi, říkal, že si zvyknu (styl "a celej se otočit můžete?"). No a na neurologii se to znažili zdůvodnit předešlou operací kolene. Tak jsem si zvykla, přestala to sledovat a tak nějak to časem vymizelo. Ale bylo to protivný, např. holit "cizí" nohu. Pokud jste neměla přímo vyhřezlou plotýnku, i tak to vypadá na skříplej nerv. A tu neurologii bych být Vámi navštívila. Některá neurologická oddělení vyžadují doporučení odvoďáka, některá ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.