Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám dva hodně staré předfilmy

Od: faithoncemore* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, toto je prosba pro pamětníky, jako jsem já. Cca pře 30 lety v kině jsem viděla dva dobré animované předfilmy a bylo by mi radostí mít možnost vidět je znova. (Pozn. pro mladé - tehdy nám v kině před hlavním filmem pouštěli buď budovatelský sestřih toho, jak skvěle si tady díky KSČ žijeme a jak nějaké JZD plní plán na 258% atd., případně, měl-li člověk štěstí, tak místo ideologického žvástu pustili někdy animovaný předfilm, leckdy dost kvalitní).

Jeden tek krátký animovaný film je o pavoukovi, který žije ve shodě a přátelství v bytě s pánem. Pán si jednou přivede domů ženskou, ta začne ječet kvůli pavoukovi a chce, aby ho pán zašlápl. Pavouk se směje, že co si to ta ženská myslí, viď, ona neví, že jsme kamarádi, viď, haha. Pán pak překvapeného pavouka zašlápne, holt sex je sex.

Druhej, ten se mi líbil úplně strašně, je taková kreslená groteska o roztržitém kocourkovi. Kocourek má pokoj a tam několik málo věcí. Je zapomětlivej a krátkozrakej. Snaží se vyměnit žárovku či něco takového a sled komických situací vyplývá z toho, že vždy, když už je někde nahoře na židli, zjistí, že brýle má někde na opačné straně pokoje a musí zas slézt atd.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janplinto*
hodnocení

5x

Ad 1 - csfd.cz/... *kafe*

doplněno 21.12.14 17:19: Je to i ke stažení...v království Tonga. ;)
doplněno 21.12.14 17:52:

4 dejavu: Posledních devět let jsem členem ČSFD, takže jsou to tak trochu "nezasloužené"body. *smich*

faithoncemore*
hodnocení

To bude určitě ono! :) Díky.

doplněno 21.12.14 23:22:

Taky jsem na CSFD, ale nedokázala jsem to najít. A stahovat umím jen z ulozto, tu stránku Tonga tak nějak nemohu nalézt...?

dejavu*

Kloubouk dolů, janplito. Já jsem to nedala. :)

Ten film o kocourkovi, nemohl to být příběh ze seriálu B. Pojara Zahrada? Asi ne, že? Pokud byl opravdu kreslený, nevzpomínáte si ještě na nějaké podrobnosti? Černobílý - barevný, jestli ho někdo namluvil, kdo dělal hudbu, kdy asi byl promítán? Připomíná kreslený rukopis někoho známého? Třeba p. Brdečku?

doplněno 21.12.14 17:57:

Nepamatujete si, u jakého hlavního filmu to dávali nebo přibližně rok?

doplněno 21.12.14 17:59:

Janplito> Taky tam jsem a staré krátké filmy se tam dohledávají velice špatně, zkoušela jsem to a marně :). Komu čest, tomu čest.

faithoncemore*
hodnocení

Dobrý den, z té Zahrady to není, ale děkuju :) bylo to spíše černobílé (možná nějak podbarvené zdi či podlaha toho pokoje), kresba taková ta ve stylu kreslířů humoru - nekreslil to přímo někdo známý jako Jiránek nebo Kantorek, ale styl mohl být tak něco mezi nimi. Hudbu si nevybavuju, jen to jak ten sklerotickej kocourek si při svém nervózním pobíhání po tom pokojíku brblal něco pod vousy. Jen takové brblání, žádná slova. Jo a byl malej, proto když se chtěl třeba podívat do zrcadla, musel si přiněst k zrcadlu štokrdle, vylezl na něj, no a zjistil, že zas brýle nechal na stole, tak zas slezl atd...děkuju za snahu :)

doplněno 21.12.14 18:05:

Tak mezi 1983 - 1988

ctenar*

Premyslel jsem dlouho a hluboce, co je to to Kralovstvi Tonga, o kterem se tady mluvi.

Jen se zda, ze se mezitim raj presunul na Bohate pobrezi, domorodci nazyvane Costa Rica, coz nasinec zprznil na Kostarika. Mezinarodni kod .cr je tedy kod pro vstup do mist, kde se daji najit veci, ktere lidske oko uz nikdy nemelo spatrit.

zizalak*
hodnocení

0x

Ten s pavoukem je "Láááska!"

slon
27.07.15 21:53

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]