Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám přítele, který je v insolvenci a chtel by si udělat trvalý pobyt v mém bytě. Chci se zeptat jestli jsou s tím spojená nějaká rizika - exekutoři apod.
Děkuji za odpovědi.
Dobrý den, trvalý pobyt je pouze evidenční údaj - to je obecné mínění. Ale, s Vaší adresou bude potom spojená veškerá úřední a vymáhací korespondence. Pokud u Vás bude přítel skutečně bydlet, tak si ho tam exekutor stejně najde (bez ohledu na zápis v jeho OP). Další nepříjemnost je, že zrušit trvalý pobyt je už poněkud obtížnější (musí se vyvolat správní řízení). Tak se raději snažte této "radosti" vyvarovat. Zdravím!
doplněno 20.12.14 19:40:No, pokud jste si alespoň trochu jistá, že Váš přítel má charakter, není to gambler nebo alkoholik a doufáte, že vztah bude dlouhodobý (až trvalý=?), tak mu ten pobyt povolte.
Ale, budete mít tedy tu společnou adresu.
Děkuji za odpověď, byt jsem si s přítelem pořídila na půl, akorát je psaný na mě, právě kvuli jeho insolvenci. Trvalý pobyt má nyní u své matky, asi 50km od místa kde bydlíme spolu. Důvod, proč chceme změnu je právě korespondence, aby nemusel jezdit pro dopisy tak daleko. A také aby mohl chodit k lékařům do místa kde bydlí.
Jano, buďte rozumná, trvalý pobyt měňte až po dořešení problémů. Pokud bydlíte společně, může Vás exekutor navštívit i když tam přítel nebude hlášen.
Ale pravděpodobně snáze prokážete, že příteli v bytě, kde nemá trvalý pobyt, má přítel jenom své osobní věci ...
Lékaře je možné změnit i bez změny trvalého pobytu a poštu může vyzvedávat při návštěvách rodičů. Nebo si ji může nechat dosílat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.