Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už nevím jak dál odstěhovat se či co?

Od: jyri* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den měl bych dotaz už nevím co dál je mi 18 už jsem vyučený bydlím sám s mamkou ale dále studuju dalši učební obor ale poslední dobou se s mamkou furt hádáme nedokáže na mě normálně promluvit řve na mě kvuli kravinám pořád chodí do hospody už nevím co dál každý den chodí domů podnapitá a řve furt na mě do práce nejde aniž by si nedala skleničku piva už fakt nevím co dělal jsem ted ridičáky na které jsem se moc těšil a i po uspešném zvládnutí už z toho nemám radost raději utíkám ven z bytu když je doma nebo se snážím většinu času trávit s přítelkyní které jsem se začal se svou situací svěřovat nevím co dál nebejt přitelkyně tak už raději bydlím pod mostem než doma co mám dělat poradte v listopadu sem jí řekl ze se mi nelíbí že vetsinu času tráví v hospodě a řekl sem jí že se odstěhuju na týden bylo klid ale ted zase a když jí řeknu že už takhle nemuzu s ní bejt tak mě začne citově vydírat že mi dávala vždy všechno ze me vychovala atd prosím pomocte co by bylo nejlepší nechat školy jít pracovat klidně i do továrny a najít si někde podnájem a ještě se chci zeptat bylo by lepší si najít bydlení v místě kde bydlím ted nebo se prostě někam odstěhovat dál a neříct jí kam? prosím poradte takhle na dně sem se nikdy necítil

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Odstěhování se nabízí jako první (a asi nejschůdnější) řešení. Ale obávám se, že po Vašem odchodu už by to s Vaší maminkou šlo rychle z kopce.

Pokud byl po prvním rozhovoru "chvíli" klid, zkuste si s maminkou promluvit znovu a snažte se ji přimět k léčení. Klidně své setrvání podmiňte absolvováním protiakoholní léčby. Zní to ošklivě, ale je to jeden z mákla způsobů, jak maince pomoci.

Bude-li maminka v pořádku (bude-li po léčbě abstinovat), bude pro Vás snazší se později osamostatnit.

Ale pokud se na to necítíte, odstěhujte se ...

faithoncemore*
hodnocení

1x

I já Vám radím to, co dva kolegové nade mnou. Odstěhovat se. A až se rozhodnete, obrňte se proti onomu citovému vydírání, které rozhodně přijde a bude silné - prostě ho pusťte jedním uchem dovnitř a jedním ven, nejde s ním rozumně argumentovat. A pokud to dokážete, odejít, možná tím uděláte službu i své matce - třeba se poté, co spadne více do bahna, pak zmátoří a kvůli Vám se z toho dostane. Kdo ví. Podobný odstřih dělají i milující rodiče svým dětem narkomanům. Řekněte mamince, že jí máte rád, ale tohle že se fakt nedá vydržet. A až bude opět v pořádku, že se s ní rád budete vídat třeba denně.

dejavu*
hodnocení

1x

Odkud jste? Mohlo by vám pomoci navštívit poradnu pro alkoholiky a poradit se s terapeuty, mají tam též skupinu partnerů a dětí závislých osob, která by vám mohla pomoci. Bohužel, jiné řešení než léčba není, ale jak k ní matku motivovat, je opravdu otázka a s tou by vám tam mohli pomoci. Taky byste od nich potřeboval slyšet i jejich zkušenosti a vidět jejich osudy, abyste to pochopil, protože cokoliv teď řeknu, budou jen slova, potřebujete je slyšet od lidí, kteří prochází stejnou cestou jako vy.

Vy z pozice dítěte toho v současné chvíli moc nesvedete. Je moc dobře, že máte přítelkyni a ke komu se uchýlit, protože vás to ničí a matce nijak neprospějete.

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, jako první pokus bych si sbalila tašky a ukázala jí je. Buď se zítra půjdeš léčit, nebo se pozítří stěhuju.

Pokud to nezabere, tak se skutečně odstěhovat a naprosto souhlasím s napsaným výše - nebudeš pít, budu jezdit často, budeš pít, budu jezdit málo.

janplinto*
hodnocení

0x

Ano, odstěhovat se. *kafe*

hodnocení

0x

Je spousta lidí, co si případnou vyskou dělá dodatečně - třeba po třicítce, kdy už mají rodinu a trochu zajištěnou domácnost. Pokud máte tu možnost, také radím odstěhování a práci. Z počátku třeba bydlení se studenty nebo v nějakém levnějším podnájmu... Zkuste ale vč. změny adresy trvalého bydliště - případné potíže matky způsobené alkoholismem by vás mohli stáhnout do exekučních pastí...

Máte přítelkyni - pokud je také plnoletá a bude moct, můžete si spolu vzít nějaký podnájem a budete mít levnější bydlení :)

Alkoholici jsou nezvladatelní, nedají se vyléčit. Jděte svou cestou !

doplněno 19.12.14 21:37:

Doplním - jak je těžké alkoholika vyléčit, tak je nejhorší věc při snažení se o normální život s ním... Alkoholik si to neuvědomí a buď bere všechno negativně a jako agresi proti sobě nebo stáhne toho druhého s sebou...

Odstěhovat se a dát ultimátum - přijedu 2x týdně, když nebudeš pít - 1x měsíčně, když budeš...

culdabulda1*
hodnocení

0x

vyléčení alkoholika není vůbec snadné a matka po Vašem odchodu zřejmě "upadne" ještě víc. Ale vybrala si tento život sama a myslím, že nemá právo strhnout Vás s sebou. O život jste se jí nakonec neprosil.

Ale záleží na tom, jak to cítíte Vy. Nejlepší by byl nějaký kompromis, ale jestli to nejde, odstěhujte se a žijte si svůj život, máte ho celý před sebou. I Vy budete mít jednou děti a jistě budete chtít, aby se měly co nejlépe.

- neexistuje pro tyto případy nějaká sociální, nebo charitativní organizace? Zkuste se někde poradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]