Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stejné jméno s otcem, jak se odlišit

Od: aggapy odpovědí: 10 změna:

Mam stejné jméno s otcem a potřebuju se nějak odlišit, protože třeba já pořád něco prodávám na bazarech po internetu a chodí mi peníze z dobírek a táta taky občas něco pošle a pak nevíme co je čí.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já bych navrhl, aby si starší člen rodu psal k objednávce "odec" :)

Nicméně jak je uvedeno - do 15ti let je to jedno, pak by se měl jeden z nich označit ml. / st. - čtyři generace se značí "ml.", "st", "nejml" a "nejst"

pfpetr*
Co psat pred jmeno mladsi starsi ml.st. Nebo jr.sr

hodnocení

3x

A co takhle v adrese označit junior a senior?

lidus*
hodnocení

3x

Nikdy mimo úřední listiny jsem si nenapsala jméno tak jak ho mám v rodném listě. Jmenujete se např Miroslav tak se s otcem domluvte, že vy jste Mirek, Míra, Slávek.

ju*
hodnocení

1x

Máte to těžké, až Vás doběhne finančák tak Vám to dá 50 na 50...

buss
hodnocení

1x

Pište si ml., st., sen., jun., nebo za příjmení rok narození.

hujer123*
hodnocení

0x

Střihněte si, kdo z vás půjde studovat a pak si může před jméno, případně i za jméno psát titul, který vás odliší. Pokud se rozhodnete pro studium oba, zvolte každý jiný obor vzdělání, aby jeden z vás byl například JuDr. Aggapy druhý MUDr. Odec, případně PhDr. Odec Csc. a tak podobně.

martinaa*
hodnocení

0x

Dejte si za jméno ml., přítel to má stejně a řeší to takhle. Domácké oslovení nevypadá moc dobře, je to takové neprofesionální, když jednají s potenciálními i současnými obchodními partnery.

hodnocení

0x

Krom toho co již radili kolegové (doplnit jméno o mladší/starší či junior/senior a získání titulu studiem) ještě můžete zvolit cestu přidání druhého jména - za poplatek na matrice.

Ovšem tahle cesta znamená kompletní výměnu dokladů a nahlášení nové skutečnosti na všechny možné úřady či instituce.

dow
hodnocení

0x

Uvádějte si rozdílný variabilní symbol.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]