Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy jít na Úřad práce?

Od: nikc® odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,

nevíte, kdy jít na Úřad práce, když mi končí na konci prosince výpovědní lhůta, ale dostala jsem měsíční odstupné? A pokud tam mám zajít do 3 dnů v lednu, tak je myšleno pracovních?

Děkuju za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Moje osobní rada-jít hned 2.1.2015 ! Bez ohledu na výši odstupného! Ale hlásit se na ÚP nemusíte vůbec !

pt®
hodnocení

1x

Pokud chcete, aby Vám navazovala evidence od 1.1 2015, tak musíte jít na ÚP hned 2.1 2015. Pokud půjdete až 5.1 2015 , nelze navázat od. 1.1 2015 a také Vám poběží podpora v nezaměstnanosti až o ty 4 dny déle. Ale není povinnost být v evidenci ÚP, jen si pak musíte platit sama zdr. poj. (podle toho odkdy dokdy budete v domácnosti, nebo bez zdanitelných příjmů) a také se vám doba evidence na ÚP počítá do důchodu (podle let věku, podle zákona). - pt

xx*

dostane podporu, dokud má odstupné? pro návaznost zdravotního pojištění je jistě dobré zaregistrovat se hned. Není povinnost se na ÚP registrovat, ale kvůli zdravotnímu pojištění je jistě to nutné - nechce-li si ho člověk platit sám.

pt®

Na to se tazatelka neptá. Ale pokud má odstupné 1 měsíc, tak se jí o tu dobu posune i podpora v nezaměstnanosti. - pt

iz*
hodnocení

0x

Na ÚP nemusíte vůbec, ale musela byste si sama hradit zdravotní pojištění. Jde-li Vám "jenom" o pojištění, stačí se na ÚP zaregistrovat poslední pracovní den v lednu (30. 1. 2015). Pozor, v pátek je kratší otevírací doba!

Chcete-li být zaevidována s datem navazujím na skončení zaměstnání, jděte tam do 3 dů po skončení zaměstnání.

Poznámka: Vyplacené odstupné má vliv jenom na posunutí začátku výplaty podpory v nezaměstnanosti. Zaevidovat se můžete hned. Pokud byste se šla zaevidovat až v únoru, musela byste si za leden zaplatit zdravotní pojištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]