Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna přijmení dítěte

Od: dite* odpovědí: 1 změna:

Zdravím,mám takový problém týkající se mého expřítele,už půl roku neplatí výživné a nejeví žádný zájem o svého syna a já se chci optat zda-li by šlo změnit přijmení dítěte,já jsem se vdala a čekáme s manželem miminko a můu syn má přijmení po expříteli,chtěla jsem aby jsme měli jako rodina všichni stejné přijmení.Na Magistrátu odbor péče o dítě mi řekli že po púl roce by to šlo bez jeho souhlasu tak jsem se chtěla optat co je na tom pravdy

Děkuji předem za odpověd;

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Před lety jsem se rozvedla, po čase znovu vdala a synovi z prvního manželství jsem nechala změnit příjmení, aby měl stejné s námi a s bráchou. Psala jsem žádost o povolení změny příjmení nezletilého syna na tehdejší MěstNV. Napsala jsem, že žádám o ... z dosavadního ... na nové... z následujících důvodů: Teď se uvedlo, že rozsudkem Okresního soudu v ... ze dne ... č.j. ..., který nabyl právní moci dne ..., bylo rozvedeno mé manželství s ... a syn "jméno", narozený dne ..., zapsaný v matrice narozených ...(všechna ta čísla z rodného listu), byl svěřen do mé výchovy.

Dne ...jsem uzavřela nové manželství s ... na MěstNV ... .

A dál jsem zdůvodnila změnu příjmení - syn měl začít chodit do školy, chceme mít další dítě a nechci, aby se syn odlišoval příjmením, to, že druhý manžel se synem dobře vychází, a navíc ná syn k vlastnímu otci spíše neutrální vztah (ten se znovu oženil a věnoval se své nové rodině).

Vzhledem k tomu, že požadovaná změna je v zájmu nezletilého..., žádám, aby bylo tomuto návrhu vyhověno.

K žádosti musel být přiložen souhlas bývalého manžela s ověřeným podpisem a rodný list syna. Dál tam byl připsán souhlas současného manžela s tím, že můj syn ponese jeho (naše) příjmení.

Po 5 týdnech mi přišel papír s hromadou textu, vesměs opsaného z mé žádosti - navíc bylo snad jen slovo "vyhovuje", a nový rodný list. Syn má od té doby v rodném listě nové příjmení.

Dnes je možná situace jednodušší, ale pokud Vám mohou pomoci aspoň některé formulace z mé žádosti, budu ráda.

doplněno 26.06.09 17:06:

Změnou příjmení nekončí vyživovací povinnost, i když si to tatínek myslel a proto ochotně souhlasil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]