Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má takový choulostivý problém. Poslední dobou mě dost svědil konečník, sem tam se i krev po stolici objevila na papíře. Když jsem byla u gynekoložky, říkala, že to budou menší hemoroidy. Jiné potíže nemám, nejspíš to tedy tak bude. I mamka je má, má i křečové žíly, a děda na ně také trpěl. Spíš mě jen děsí, že se objevily tyto problémy už v tak mladém věku, co říkala mamka, tak tu začaly trápit až později...Myslíte tedy, že už v tomto věku to mohou být hemoroidy? A že by tak časný nástup měl třeba vliv na závažnost? Říkám si, když už v 28 jsem na tom takhle, co bude asi v 50?
Já byla na kolonoskopii už ve 26letech(vnitřní hemoroidy-v tlustém střevu)potom ještě ve 28,ale trvalo to tyhle 2roky než se stratilo krvácení(bylo občasné a bolelo mě často pod žebry,hlavně po "nezdravém jídle") je to o životosprávě,hodně tekutin,pravidelně vlákninu(psylium)zdravá strava(jednoduchá-nepřeplácaná) a pohyb-běh mi pomohl jako nic jiného,střeva se hýbaly,vyprazdňovaly a hojily.Dneska nejsou tak mladí lidé aktivní,žijí jinak jak dříve a náš jídelníček je jiný než kdysi býval a tím vše příjde dříve.
Tak já mám hemeroidy od 25 let a nemůžu se jich zbavit.Byl jsem na různých zákrocích (ne operace),ale třeba leaser a vždy mi to pomohlo na pár měsíců.Ta cena za ty zákroky nebyla malá (2500-5000kč),ale naposledy mi nejvíc pomohl chirurg,který hemeroidy zaškrtil nějakýma gumičkama a po dvou dnech hemeroid odpadl.Ještě mi doporučil mast Protkis-M(280kč) a zatím mám půl roku klid.
globální nemoc... mají je snad všichni
a jelikož děti tráví u PC tolik času, na sporty a kroužky nejsou peníze, které nejsou ani na zdravou stravu,... asi to bude stále větší problém
Nejvíc pomůže zdravá strava a pohyb... chirurgické řešení je dočasné... - zatím můžete zkusit nějakou mast z lékárny...bez receptu
Jestli máte geneticky blbé žíly, tak proti tomu bojujte. Na zadek mast Faktu, tabletky Detralex nebo podobné volně prodejné. Až budete těhotná, tak noste stahovací punčochy, protože těhotenství zničí žíly v nohách prý vždy. A cvičte, preventivně. Každý večer v posteli v leže nohy nahoru a propínat špička pata pěkně rychle a energicky až do bolesti. To je prý na žíly v dolních končetinách nejlepší cvik.
Máte akutní nedostatek hořčíku a abnormální přebytek nezdravého anorganického vápníku! Z vašich vět vyplývá, že ten nezdravý způsob života si předáváte stále dál, z jednoho pokolení na druhé. Lidi často říkají, že ta nemoc je dědičná. - oni pouze zdědili ty stravovací návyky, nemoci jsou jen důsledek, ty se nedědí! Takže jestli chcete být zdravá, je čas změnit jídelníček. Zaměřit se na ovoce a zeleninu, nic vařené, pouze syrové. Vařením se organický vápník změní na anoraganický, nevstřebatelný, tělo ho neumí zpracovat, takže jej ukládá na různé místa. Zásadně nedoporučuju vlákninu typu psylium, to vás jen zasytí, možná rozhýbe střeva, ale problému nezbaví, potřebujete minerály a vitamíny ze stravy,vlákninu z ovoce a zeleniny. Takže zvyšte dávky hořčíku, organického vápníku, vláknina vám poůže při vyprazdnování, nebude namáhat konečník a za pár dní máte po problému.
Vaše rady ohledně stravy jsou velice zajímavé, ale že se nemoci nedědí, to je blbost. Když budou mít rodiče mutaci genu a dítě jí zdědí, tak co jiného to je, než dědění nemoci? A sami víme, že pokud jde o dominantní gen případně homozygotně recesivní, tak se nemoc zkrátka rozvine, ať děláme co děláme. Když budu mít PKD, tak zkrátka budu mít cysty na ledvinách. Však to nedávno říkali v televizi. Paní má tohle onemocnění a shání náhradní ledvinu. Její otec má to samé a její děti to budou mít taky, pokud mají ten stejný zmutovaný gen. To samé ta paní s BRCA2. Sama se léčí s nádorovým onemocněním, nějaké dítě jí už na to umřelo a další je na tom špatně. Zkrátka zdědili špatné geny, né že špatně jedli, proto mají rakovinu. Správná strava může bezpochyby hodně pomoct, ale všespasitelná také není.
Tak ono ty mutace vznikají náhodně, spontánně, ale mají svou příčinu. A jde o změnu na celý život, ale přenosné na další generace jsou jen za "nějakých" určitých podmínek, takže v malém procentu. Organismus se před mutací brání dvojitou šroubovicí DNA. Běžně postihne poškození jen jeden řetězec a buněčné opravné mechanismy jej dokáží opravit. Tady jsme ale zašli už moc daleko, bavíme se o hemeroidech, což je civilizační onemocnění, stejně jako vysoký tlak, cukrovka, artroza, rakovina, osteoporoza, křečové žíly atd atd atd. Tyhle nemoci vznikají z devadesáti procent jen tím, co jíme a pijeme, co do sebe dostáváme. Nemoci z nadbytku. Těch deset procent se přisuzuje vnějším vlivům, které člověk nemůže až tak ovlivnit - ovzduší, záření z okolí apod, ale na druhé straně, dobře vyživovaný organismus se i proti těmto vlivům může stávat odolnějším. Můj děda i otec měli hemeroidy, já je měl taky. Doktor mi zakázal kolo, což jaksi nešlo, týdně jezdím 400-800 km, vyléčil jsem si je během týdne sám, zcela zdarma a kola jsem se nevzdal. Dodnes bez problémů. Chtělo to jen zvýšit dávky hořčíku, vysadit anorganický vápník, který je příčinou, usazuje se v žilách, tepnách, orgánech a samozřejmě stravu bohatou na vlákninu a jiné minerály. Neříkám, že jím pořád zdravě, jako sportovec si dopřeju i nezdravé bílkoviny, ale nesmí se to přehánět.Nakonec když to člověk přehání, ty patologické změny ho opět doženou...
můžete prosím poradit prevenci? sama mám pocit, že k hemeroidům spěju - prace sedavá , málo pohybu. co cvičit, a jakou stravu - hodně zeleniny, a jaký hořčík? a co " nejhoršího " vynechat?
jistě by to mnoha lidem pomohlo. díky předem
více pohybu (jakéhokoliv), pokud možno né sedavého (např. kolo není 2x vhodné), třeba fitnes, jóga, běh, jízda na lyžích, snowboardu, bruslích, fotbal, volejbal, plavání apod. jen se k tomu dokopat ...
no jak jsem již psal, je třeba hodně ovoce a zeleniny, pak na velké nemusíte tlačit oči z důlků a zárověň hemeroidy z konečníku. Jsou to v podstatě křečové žíly způsobené usazováním anorganického vápníku - to jest mléko, mléčné výrobky, veškerá zelenina tepelně zpracovaná atd atd. Hořčíkem si můžete pomoct v tabletkách, zvýšit dávky vitamínu C na několik gramů denně, taktéž vitamín P. Pohyb by měl být samozřejmostí, ten ale není "viníkem"při vzniku hemeroidů.
Diskuzi na téma hemeroidy najdete zde
...jak už jsem psala-mi pomohl běh,protože při tom se střeva prohýbou nejvíce a to potřebují ať jsou v pohybu.Pestrá strava.Potom běžně dostupné psylium(kupovala jsem ho ještě kdysi,jak jej nikdo neznal)vláknina která protlačí všechny zbytky ze střev,i když se cítím nafoukla atd.tak mi pomáhá,protože co si budem namlouvat (jím zdravě) a zelenina dost nafukuje a mými střevy prochází stejně rychle jak cokoli jiného.To jen chlapy zelenina "prožene"
...bez Psylia by se mi nikdy střeva nevyprázdnily.Po projímadlech a jiných projímavých jídlech se leda nafouknu(a moje životospráva je dlouhodobě zdravá)...jen to psylium "protlačí" všechny zbytky ze střev a jak jinak mají být střeva zdravé když tam pořád něco hnije.Takže je to individualní.
Lucko nebudu ti brát tvůj názor, ono ostatně díky lidem podobným tobě se na "přírodních" přípravcích jako je třeba to psylium napakuje dost výrobců, překupníků, lékáren... Je to tím, že vám to pomáhá a máte pravdu - pomáhá, ale je taky třeba říct, že psylium je "prázdná" strava a výživa pro buňky není žádná. Taky je třeba říct, že ten, kdo potřebuje psylium, nejí zrovna zdravě, jinak by ho nepotřeboval. Ono tady skoro všichni tvrdí, že jí zdravě, ale ruku na srdce, kdyby tomu tak bylo, přece nepotřebují psylium. Rozumný člověk si za desetikačku koupí dvě tři jablka nebo pomeranče, broskve nebo jiné ovoce a problémy nemá. Vyjde ho to levněji, má příjem jak vitamínů, tak minerálů a hlavně té vlákniny a hlavně mu ovoce a zelenina dokáže popravit střevní biokulturu a to je to důležité, to je to, co dělá střevo čistým. Naproti tomu psylium zvyšuje svůj objem několikrát a tím jak do sebe nasává vlhkost ve střevě, tím oslabuje i tu střevní biokulturu. Takže na krátkodobé problémy pomůže, ale pokud člověk nezmění stravu, z dlouhodobého hlediska nepomůže, oslabuje organismus. Další věc jsou ty "projímavé" jídla - máš patrně na mysli zeleninu, po které člověk "prdí a smrdí", jak jsem se již zde ixkrát dočetl. Ono ale je to úplně jinak - ono ta zelenina (já mám rád kysané domácí zelí a hlavně ten nálev, je to vitaminová bomba, má hodně minerálů a hlavně nastoluje správnou biokulturu ve střevě) zelenina prostě lidi prožene, ale není to tou zeleninou, ani ovocem, je to tím, že v zaneseném střevě je hromada hnilobných látek (maso se tam drží až týden) a nestrávených cukrů - a jak známe, když do cukru přidáme živý kvásek, probíhá kvašení, člověka to nafukuje, prdí a nechutně smrdí. Ovšem jen do té doby, dokud je střevo zanesené. Jakmile je čisté, člověk nemá žádné problémy, zelí ho může nafouknout, ale rozhodně nebude zapáchat, protože nemá co kvasit. Já, rozhodně tě nechci nijak urazit, ale pokud potřebuješ psylium, nejíš zdravě, v opačném případě bys ho nepotřebovala. Je moře věcí, kterými se dá nahradit, jsou jednak několikrát levnější a hlavně mají obrovský přínos pro každou buňku v těle. Ono člověk může žaludek oklamat množstvím psylia, množstvím tučného jídla, ale buňky křičí hladem, buňky bez vitamínů a minerálů chátrají, nesílí, buňky potřebují výživu. Člověk může lhát sám sobě, ale tělo neoklame a dřív nebo později mu to vrátí i s úrokama.
...to bychom mohli otevřít novou debatu a ani vlastně nevím pro koho?kdo podle Vás jí zdravě?vegani?vegetariáni?všežravci co jí střídmě?bio-lidé?nebo jen vy?Takže sorry,ale mě zelí nafukuje,kroupy třeba né a spousta lídí z nich má bolesti...hrách né,čočka né,fazole né,ale po cizrně jo,pohanka ne...jáhly ne,hruška jo,jabko ne...a můžeme tak pokračovat.A jak že vy do sebe dostáváte ty dobré vitamíny?Od ještě chytřejších výrobců léčiv a doplňků?nebo z nedotčené přírody?Občasným přidáním Psylia do jídelníčku se na mě opravdu nikdo neobohatí.Rozhodně minimálně oproti výrobcům léčiv,doplňků,kosmetických firem...atd.Psylium také není žádný reklamní boom,jako např.zelená káva,magnetické náramky,červená řepa a recepty z ní.Je to jen vláknina,ale bez postřiků a hnojiv jako ty jablka a zelenina.V mé odpovědi jsem nepsala jen o psýliu,bylo tam také pohyb a zdravá,pestrá strava.(a do mého jídelníčku,vláknina patří a vláknina je pořád stejná,bez vitamínu a minerálů ať je ze Psylia či ze stravy)
doplněno 20.12.14 00:44:P.S.: až budete splachovat záchod a bude plný krve,tak si každý svou životosprávu rozmyslí.Mě to tedy(né jednou)vyděsilo dost,takže věřte,že od té doby jím zdravě a zajímám se o to a rozhodně si to o sobě jen nemyslím abych byla moderní.
Nejspíše to nebudu žádné hemoroidy, ale jen roupy. Jděte do lékárny, kupte si Pirvinium a vypijte dávku dle své váhy (viz návod). Léčbu opakujte dle pokynů v letáku, ikdyž se po první dávce budete cítit OK.
Zdravím, Pyrvinium již prý není dva roky k dostání, snad se nevyrábí. Takže co na odčervení?
Svědění nemusí být od hemoroidů, někdy svědí i kůže okolo, pomáhá cokoli, ale ne na Hemoroidy. Zkouším mast Argentum, někdy Infadolan, dubovou kůru gel. Vždy svědí více po mytí, takže nepřepínat. Může jít o kožní problém. Po stolici používám vlhčený toal.papír s dubovou kůrou - paráda (i na cestování super).
Opravdu bych prvně začal u lékaře. Není totiž důvod, aby vás svědil konečník. Parazit je nejčastejší přičinou. To svědění vzniká tám, jak se paraziti pohybují okusují sliznici. Pohyb svědí a jejich oběd vám způsobuje to krvácení. Mastičkami to nevyléčíte a jen prodlužujete své trápení, ať je problém kdekoliv. Pokud není Pyrvinium nyní volně ke koupi, jistě vám lékař předepíše náhradu. Teprve až to nepomůže začněte se chodit ukazovat se zadkem k dalších odborným lékařům. Zda to je zrovna zadek nebo oko neřešte. Doktor to má jako práci a váš zadek bude v jeho denní práci xtý v pořadí...
To je problém dnešní generace.Jí jen co je dobré a je jim jedno,co jídlo obsahuje.Hemeroidy způsobuje zácpa.Zácpu způsobí zase špatná strava,málo zeleniny,málo vlákniny.Plno sladkého.Na zácpu je nejlepší jíst na snídani vařenou pšenici.Prostě dva dny předem namočit pšenici zrno a za 2 dny ji uvařit a jíst místo chleba ke všemu.Je to jako celozrný chleba.a ten se skládá jen z pšenice,vody,soli.Možná i trochu žita aj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.