Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak slézá nehet?

Od: clayman® odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Asi před měsícem a půl mi něco spadlo na palec u nohy, ostatně jako už několikrát. Tentokrát asi víc. Objevila se borůvka. Neřešil jsem.
Po důkladném vykoupani jsem zjistil že se mi z pod nehtu vyplavuje zaschnuta krev. Načež jsem zjistil že mi nehet drží jen v lůžku.
Po přečtení několika diskuzí jsem přišel k závěru, že to mám takto nechat a těšit se na nový nehet. Moje nejistota je, co je mezi tím? Jednoho krásného dne mi nehet odpadne a objeví se "zarodek" nového?
Nepředpokládám že mrtvý nehet doroste novým nebo...?
Díky za vaše neblahé zkušenosti.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jednoho krásného dne ten silný starý nehet, co dosloužil, odpadne. Možná zůstane kousek viset v lůžku a bude nutno ho setřihnout, ten pahýl může překážet, ale v nejhorším se to přelepí, aby se nepletl do ponožky. To, co vyroste odspodu je nejdřív takovej "půlnehet". Tenčí, kratší, pokroucenej, může se třepit. No a až ten odroste bude to zase ten pěknej tlustej nehet. Snad. Někomu už roste pokroucenej nafurt. Ale to by musela bejt pořádná pumelice. Mně se to vždycky srovnalo...

kutululu
hodnocení

2x

Mě tedy nic nespadlo na nehet, ale také se mi stalo, že jsem o něj přišla. Měla jsem totiž zánět nehtového lůžka a zničeho nic mi prostě přestal nehet na palci u nohy růst. Asi půl roku trvalo než mi sám ten nehet umřel a odpadnul, byla jsem zděšená, že už mi nikdy nenaroste, ale hned po tom, co odpadnul starý mi začal růst nový, ale než dorostl do původního stavu, tak to také trvalo nějaký ten půlrok. Samozřejmě už není tak hezký jako býval, mám na něm vlnky a má nahnědlou barvu, ale jsem ráda, že alespoň něco. Takže se nebojte, Vám nehet roste pořád ;)

figurek*
hodnocení

1x

jj, že to ale vypadá nádherně, když vám upadává nehet. Nejdříve zmodrá, pak zčerná, přitom stále ještě jakš takš drží, pak se začne odlepovat a viklat, až za nějaký ten týden upadne definitivně. Prostě paráda.

Ale nemusíte panikařit, už vám roste nový.

hodnocení

pěknej hnus, snažím se na to nemyslet, ale samozřejmě na to myslím celý den. Lepší to nezjistit než to upadne... ale zase te šok jestli není člověk malomocnej, když mu padají části ;)

doplněno 13.01.15 08:29:

tak už upadlo... do půlky už je nehet nový, tak snad už vydrží *smich*

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud Vám v práci stále něco padá na nohy, měl byste nafasovat a nosit pevné, pracovní boty, které mají zesílenou špičku. Protože až Vám něco spadne zase na nohu a palec a nehet je takto nemocen, tak může narůst deformovaný nehet, o bolesti nechráněného prstu nehtem - obnaženého lůžka nemluvě.

Pozor na plíseň, než naroste nový nehet, tak mezi starým odchlípnutým a lůžkem se může dobře dařit plísni. Stříkejte Clotrimazolem, ale nejlepší by bylo ukázat palec lékaři.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, taky se mi to přihodilo, může to trvat klidně půl roku, než se starý odloupne, naštěstí je pod ním už kousek nového, takže by nic bolet nemělo, jen ten pocit je strašnej :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]