Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka a kontrola

Od: apaji77* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

jsem na neschopence 1-ní den ale v pátek potřebuju nutně odejít na schůzku asi tak na 2 hodinky, bojím se, že příjde kontrola a nechci to riskovat. Nemám žádné vycházky a nevím jak to řešit. Má někdo nějakou radu?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

magdalen*
hodnocení

1x

Zkuste vysvětlit doktorce o co jde, třeba se s ní domluvíte, všichni jsme jen lidi.

uska*
hodnocení

1x

Tak se pokuste někde vnutit do ordinace třeba u zubaře, na ušním atd, prostě kde by vás vzali bez objednání. Když vás neveznou, tak se alespoň objednejte - snad by vám tohle kontrola mohla uznat.

apaji77*
hodnocení

No to bych udělala i zašlala ke svému doktorovi s tím by nebyl problém, ale ta zkouška je ve od 16-hod a to u nás nikdo neordinuje a v pátek už vůbec.

hodnocení

0x

Čert nikdy nespí. Schůzku zrušte, omluvte se a přehoďte ji na dobu, až budete zdravá. Nestojí to pak za ten malér.

Dcera je marod s oteklou nohou, byla u ní znenadání kontrola, paní prý velice nepříjemná. Ale protože bylo všechno v pořádku, musela se slušně rozloučit a odejít.

Nedělejte si problémy, každá schůzka se dá odvolat. Nebylo by příjemné zůstat bez peněz.

Pokud to není nějaká pracovní schůzka, ale schůzka s kamarádkou či kamarádem, pozvěte dotyčnou, či dotyčného, k sobě domů. Případná kontrola Vás doma zastihne a Vaše návštěva jí vadit nebude. Jaga.

hodnocení

0x

Za nemoc nikdo nemůže a nelze ji předvídat. Tudíž se ze schůzky omluvte z důvodu nemoci a případně si dohodněte jiný termín. Druhá strana jistě pochopí, že není nic přednějšího, než zdraví.

doplněno 17.12.14 17:36:

Rozhodně doporučuji léčebný režim dodržovat. Pokud Vás kontrolor nezastihne doma, nahlásí to zaměstnavateli. Za porušení léčebného režimu Vám může být snížená nebo odebrána nemocenská.

apaji77*
hodnocení

No to buhužel nejde zrušit. Asi to budu muset risknout. Jaký je případně postup, kdyby došla?

iv®
Nezlobte se ale jste nemocen- nemocná. Žádná schůzka neni tak důležitá aby se nedala posunout. Za ty problémy potom Vam to nestojí. Ale otazka byla jina. Do schránky vam bude vložen lístek ze jste nebyl pritomen. Pak nasleduje oznámení vašemu zamestnavateli ci lekari. Nevim presne. Pracuji 17 let a kdyz uz jsem byla na nemocenske , tak jsem si vyzadala vychazky. Vzdy. Prijdete zbytečně o penize

au1
hodnocení

0x

Moje doktorka posílá neschopenku na sociálku až někdy za 2 dny, jednou jsem měl vyřízenou neschopenku, pak se domluvil v práci na neplaceným volnu, zašel k doktorce jestli jde ta neschopenka zrušit, a ona ji ještě měla u sebe. Než to pošle, než to dojde na sociálku... jestli máte neschopenku z dneška, nebál bych se v pátek nebýt pár hodin doma :)

tak kontrolu může provést i zaměstnavatel, pokud bude chtít a ten o neschopence samozřejmě bude vědět okamžitě - už jenom tím, že se tazatel z práce omluví *nevi*

apaji77*
hodnocení

No právě já musím na zkoušku do školy a jde jen max. o 2 hodky ...a neschopenku plánuju zrušit tak v pondělí... jen je to poslední termín tak prostě tady nejde si moc vybírat.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Porušit léčebný režim, je v dnešní době, skoro smrtelné. Jak tu bylo už zmíněno, příjdeš o nemocenskou - PRACHY a můžeš přijít i o práci. Pokud nemáš nějakou nemoc s teplotou, a jen jsi si neřekl/a o nějaké vycházky, šlo by, v tom čase, navštívit svého lékaře a potom, si odbavit i tu schůzku. V ten čas budeš mít omluvenku od lékaře. Jen by tě, asi nemusel potkat tvůj představený/á.

doplněno 17.12.14 21:37:

Ty vycházky jsou jen 2-3 hodiny. Cesta k lékaři, chvíli u něj a cesta od něj se dá omluvitelně prodloužit. Rozhovor s lékařkou na rovinu je taky dobré řešení. No, něco si určitě vybereš. Ahoj.

apaji77*
hodnocení

No super mě z toho hrábne ...takže když půjdu v ten den v lékaři a nechám si tam vepsat vycházky (horečku nemám) tak bych to měla porité?

Vy studujete? A současně máte zaměstnavatele? Protože pokud nejste zaměstnanec (ani OSVČ s dobrovolným nem.pojištěním), tak Vám stejně nárok na nemocenskou nevznikne a není nikdo, kdo by kontroloval dodržování léčebného režimu.

stirecek*
Takových dotazů je tady čím dál víc. Lidi chtějí radu, ale neřeknou vše...

apaji77*
hodnocení

Studuji dálkově...a jsem normálně zaměstnaná...takže myslím, že se na mě vztahují stejné podmínky jako na každého zaměstanance. =)

To ano, z Vašeho dotazu to nebylo jasné. No - i když zkouška na VŠ je důležitá, nevím, jestli bych to riskla. Jedna naše kolegyně se v neschopnosti dokonce vdávala a ještě poslala do práce oznámení s datem a časem... lidi jsou neuvěřitelní.

apaji77*
hodnocení

No právě nejsem jeden z těch lidí co by si to jen tak riskl, ale vrtá mi to hlavou jelikož je tohle docela důležitá zkouška. Tak hledám řešení jak by to šlo udělat.

Snad opravdu jen "při cestě" k lékaři nebo od něho, nebo mít vycházku.

apaji77*
hodnocení

Děkuju za odpovědi =)

stirecek*
Já jsem se taky ženil v době nemoci, jenže marodil jsem téměř rok. Zákusky jsem do práce normálně zanesl. Od doktora jsem si samozřejmě nechal napsat volno na vlastní svatbu :) Doktorovi jsem to samozřejmě řekl narovinu, nezaobaloval jsem to podobně jako tazatelka :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]