Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď dohodou-nemocenská-mateřská

Od: kakamilka* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,mám na Vás otázku.Minulý rok jsem od zaměstnavatele dostala výpověď dohodou k 30.11.2008.Od 1.12.2008 jsem evidována na pracovním úřadě.V polovině prosince jsem zjistili,že jsem v jiném stavu,jsem na neschopence kvůli rizikovému těhotenství od 30.12.2008,kterou mi vyplácí bývalý zaměstnavatel.Chtěla jsem se zeptat,jak je to s odchodem na mateřskou dovolenou a kdo mi jí bude platit.Předem děkuji za odpověď

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Protože evidentně nestihnete odejít na mateřskou (tedy začít pobírat peněžitou pomoc v mateřství) do 180 dní od ukončení pracovního poměru, tedy v ochranné lhůtě, nevznikne Vám nárok na její výplatu. Budete tedy na neschopence až do dne porodu, od něj začnete pobírat rodičovský příspěvek, tedy sociální dávku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]