Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s penězi

Od: sodexo odpovědí: 9 změna:

Ahoj, dělám sport a objednávali se dresy který stojí 3000,- je tam i bunda atd. Akorát mě ten sport přestal bavit a moc tam nechodím.. Už kvůli škole a tak. Akorát to budem asi muset zaplatit, když to trenéři objednali. Co mám dělat.. Myslíte, že by se dalo nějak dohodnout aby se to neplatilo? .. Achjo..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

1x

jedinej kdo ti asi řekne co a jak ti řekne trenér nejspíš záleží jak je na tom finančně klub . Je vcelku šance že ho udaj ale také nemusí. Nic po tobě vymáhat také asi nemůžou ale hanba by mě fackovala něco si objednat a pak to nechat zaplatit někoho jinéno a se vším seknout. To tě nenapadlo se nad těmi 3000 zamyslet když se dělala objednávka? Promluv s trenérem je to taky jenom člověk, remcat bude ale třeba je řešení jednodušší než se zdá

sodexo
hodnocení

Já vím, je to spousta peněz..

lidus*
hodnocení

0x

Nezlobte se ale když si něco objednám, musím to i zaplatit. Určitě jste se na sport nepřihlásil včera a dnes už po vás chtějí 3000 za nový dres. To by taky mohlo říct všech x sportovců, že končí a ty dresy budu platit já trenér nebo kdo? Achjo...

sodexo
hodnocení

Já vím, jsem debil. Ale já tam nestíhám chodit kvůli škole prostě. A dělám to asi 5 let. Prostě mě to přestalo bavit. A myslím, že když se to objednává tak se to platí až potom. Takže se to může vrátit..

hodnocení

0x

A co se pokusit za sebe sehnat náhradníka, který má stejnou velikost a sportu by se věnovat chtěl? Ten by dres využil třeba... V každém případě pokud se chceš dohodnout, pak musíš jednat o této věci s trenérem.

sodexo
hodnocení

To je na tom nejhorší no.. Nedokážu to.. Nevím jak.

culdabulda1*
hodnocení

0x

a zkusit to (s nějakou ztrátou) prodat na internetu?

hodnocení

0x

Nechápu, proč ses trenérem nedokážeš o tom pobavit. Hlavu Ti neutrhne. Pusu máš a nemysli si, v životě budeš ještě muset řešit pomocí slov nejrůznější problémy. Tak proč se bát. Musíš ale jednat slušně, nehulákat, nedělat frajera.

Jinak, i když děláš sport už 5 let, dresy se určitě objednávaly někdy před kratší dobou. Dejme tomu letos v září. To jsi v té době dosud nevěděl, že se už nebudeš chtít či moci sportu věnovat? Nemohlo to rozhodnutí přece přijít ze dne na den. Už tehdy jsi měl říct, aby dres pro Tebe neobjednávali. Trenér se jistě ptal: CHCEŠ? Pokud jsi souhlasil, není co řešit.

Zaplatit ho budeš muset. Buď budeš mít pěknou památku na doby, kdy jsi sportoval, případně požádej trenéra, kdyby přišli do oddílu noví adepti, zda by ho za Tebe nenabídl se slevou někomu, kdo má podobnou postavu.

Na netu ho asi neprodáš, pokud jste nějaký speciální oddíl a máte vlastní návrhy dresů. Něco jako CHVOJKOVICE-BROD. *smich* To by asi nikomu jinému mimo oddíl nebyl dres nic platný.

Ještě mě zarazila jedna věc ve Tvém dotazu - a to, proč píšeš v množném čísle: AKORÁT TO ASI BUDEM MUSET ZAPLATIT. Pokud je vás v tom oddíle víc, kdo si trika objednali a teď je nechtějí, není to vůči trenérovi fér. Něco si odsouhlasit, objednat a pak odmítnout.

Takže v každém případě odebrat a zaplatit , je to závazek a pak se snažit ho nabídnout dál. Jaga.

A co třeba v tom sportu pokračovat dál? Třeba tě ten krásný nový dres bude motivovat...*placni*

doplněno 17.12.14 16:25:

Máš trochu divné názory. Ano, je pravda, že se nejdříve provede objednávka, následně se zboží odebere a zaplatí. Někde se platí dopředu i záloha, ve vašem případě bych uvažovala tak o 500 až 1.000 Kč.

Ale po vyřízení objednávky se zboží musí zaplatit. V restauraci si taky neobjednáš oběd a pak s ním číšníka neženeš zpátky do kuchyně. Prostě ta objednávka je závazná.

A říkávalo se, že SLOVO DĚLÁ MUŽE. Kdo ví...

stirecek*
hodnocení

0x
Líná huba, hotové neštěstí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]