Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
manželka 62 let, byla na odběru krve u praktické lékařky a má vysokou hodnotu kyseliny močové 433,
glukoza 6.098, LDL cholesterol 2.82
LÉKAŘKA JI NIC NEPORADILA,JAK TYTO HODNOTY SNÍŽIT?
Poraďte prosím kdo má zkušenosti,jak tyto hodnoty snížit?
Špatné je také to,že se krev berejen jednou za dva roky-hradí pojištovna.
Dřív si nechala brát krev třeba za 1/2 roku a všechno měla v pořádku.
Tím víc ji to ted překvapilo.
Dobrý den, podívejte se na hodnoty kys. močové sem toplekar.cz/... a cukr má u horní hranice, ale ještě v normě cs.wikipedia.org/...
zas tak strašně vysoké to nemá, tak to doktorka ještě neřešila. Pak by jí patrně nasadila léky (např. Milurit) a diagnostikovala dnu. Kys. močová stoupá též při hladovění.
Manželka by to s ní měla znovu probrat a poprosit o kontrolní odběr, když má zvýšenou hodnotu. Pokud to lékařka odmítne, můžete navrhnout si to zaplatit, případně, když ani to nebude možné, se nechat nabrat přímo v laboratoři a zaplatit si to.
Kys. močová z krve není vůbec drahá, např. laboratoř zde si počítá 22 Kč laboratore.eu/...
Manželka by si měla přečíst dietu na dnu, kde se vypouští především alkohol, někt. maso a potraviny s vysokým obsahem purinů a pít hodně tekutin a hýbat se. Více zde drkasan.cz/... - ale na netu najdete přímo recepty na tuto dietu. Pokud se jí to podaří srazit dietou, bude to fajn, protože ani ten Milurit a jeho užívání není pro její játra moc dobrý.
doplněno 16.12.14 21:09:I po vašem dovětku platí to, co jsem napsala.
doplněno 17.12.14 14:42:Ať se paní netrápí, tohle má každý druhý, je to civilizační nemoc, dna je též sestrou obezity, jdou ruku v ruce, ale mají ji i podstatně mladší a štíhlí lidé. Místo nervování ať jde na procházku a je ráda, že jí není nic horšího. Už si toho tolik prožila, tak se přece nebude nervovat zbytečně s každou blbinou, tohle se spraví, netřeba z toho dělat drama. , vždyť glukóza je ještě v normě, možná se večer jen víc najedla a bude to příště dobré. A ta kys. močová, uvidí, třeba i ta bude dobrá. Vždyť už jí nějaký pátek je, lecccos si prožila, nemůže čekat, že bude stále všechno OK, chce to trochu nadhledu a neplašit, to jí nijak neprospěje.
Ano,děkuji,manželka jde 21.1.2015 na krev protože bere Warfarin.Tak doktorku požádá at ji nechá udělat i glukozu.
Ona je z toho ted psychicky rozhozená,protože si myslela,že má krev v pořádku,a je ji divné z čeho to má?
Asi z nervů,prý ji já pořád nervuji! My už jsme totiž oba doma v důchodu!
Jinak to,že si můžeme nechat vzít krev ,tam kde mají laboratoř,je dobrá rada.Já taky chodím na kardiologii a je mi divné proč už mi jednou za 1/2 rokunedělají cholesterol,tak si to zaplatím a nechám si to udělat pro sebe.
Děkuji Vám za krásnou odpověď,já ji to přečtu.Ano,prožila už toho hodně obzvlast v posledních třech letech.Vyhnali ji do předčasnéo důchodu-to nesla špatně,myslela,že je nepostradatelná.Potom onemocnění srdce -arytmie-zákrok-ablace,nervy,psychyatrie.Syn mladší problémy, zadlužení-exekuce,splácíme i v důchodu 6400Kč měs.,.na 5let.
Dobrý večer,
já tedy ani nevím, jaké hodnoty jsou v normě, ani jak zvýšené hodnoty do normy dostat, nemám ani čas to teď googlovat, ale píši Vám proto: Pokud doktorka sama od sebe Vaší paní neporadila, je potřeba ji o tuto radu prostě požádat. Určitě pak nějakou radu dá. A pokud je lékařský důvod k odběru a rozboru krve, nikdy ho neplatíte, vždy to bude hradit pojišťovna, tak často, jak bude potřeba dle zdravotního stavu - toho se nemusíte bát. Spíš nerozumím tomu, proč si dříve Vaše paní, když byla zdráva, nechávala brát krev tak často. Prostě si myslím, že i když doktorka např. vypadá, že spěchá, že se člověk prostě nesmí dát a má se zeptat na to, co mu není jasné.
doplněno 17.12.14 00:05:Po Vašem doplnení už jednak chápu ty častější odběry dříve, a jsem nyní ještě raději, že jsem se nepouštěla do rad. Moje maminka též byla kvůli vysokému tepu na tomto zákroku a také bere varfarin, takže vím, že třeba doporučovat více zeleniny by bylo ošemetné apod. Bylo mi divné, že maminka
No,já jsem neuvedl všechno.Je nemocná na srdce ,prodělala zákrok ve FN Brno,ablaci,Měla vysokou tepovou frekvenci.
To bylo už v roce 2011.Tak chodí na kontroly ke kardiologovi,proto ty časté odběry. Bere také WARFARIn 1/2 denně,
Také bere RIVOTRIL, NEBIVOVOL,SETRALIN A RYTMONORM.
ODBĚR UŽ ALE NEMĚLA 1 a 1/2 roku ani u kardiologa.Souvisí to s tím,že už to nechce pojistovna platit.
Lékař kardiolog ji řekl,že nárok na odběr má jednou za dva roky na všechno.A má požádat praktika.
Proto je teď překvapená,pořád měla dobré,nízké hodnoty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.