Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flexibilní životní pojiětění

Od: eva900* odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu: před 10.lety, kdy jsme si s manželem brali hypotéční úvěr, bylo nutné zároveň uzavřít životní pojištění.pro případ úmrtí. Manžel si tedy sjednal ŽP na nejnižší nutnou částku 314,-Kč/ měs, platné do konce roku 2024. Nyní jsme celý hypotéční úvěr doplatili, tudíž ŽP v návaznosti na úvěr nepotřebujeme. Chtěli jsme jej zrušit, ovšem uplatňovali jsme odpočet daní, což bychom po zrušení museli vracet. V pořádku, jen mě zajímá, zda je vůbec vhodné pojištění držet dál, zda po úplném skončení budou peníze vyplaceny,Do regulerního konce pojištění zbývá asi 120 měsíců x 314,-Kč je´37 000. Nebo je to tak, že

--pokud se pojištěnému něco stane, bude vyplacen...

--pokud (díky bohu) se nic nestane, nedostane výplatu žádnou, zak jak je to třeba u úrazových pojistek?

Děkuji za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Co máte sjednáno ve smlouvě s pojišťovnou a co stojí ve všeobecných obchodních podmínkách "Vaší" pojišťovny? Kolik byste museli doplácet? Někdy může zrušení vyjít výhodněji i přes nutnost doplatit daně.

magdalen*
hodnocení

0x

Životní pojištění je snad nejhorší ze všech. V Černých ovcích byla o tom nedávno reportáž, smlouvy jsou prý tak složitě formulované, že se v nich orientuje jen právník. V reportáži žena, která ŽP platila snad 5-6 let, do ŽP vložila 75 tis., pak se dostala do fin. tísně a ŽP řádně ukončila. Nedostala ani korunu! Vrchol všeho bylo, že na otázku reportéra, kam se 75 tis. ztratilo?, odpověď: použita na odměny dealerů.

Nezbude vám nic jiného, že smlouvy študovat a študovat, zvýraznit to co je kde podstatné si zapsat na papír, dohledat odvolávky na to, či ono, pak z toho udělat výcuc a co bude nejasné, zas hledat v obsahu smlouvy a všeobc. podmínkách. Bude to piplačka, ale půjde to. Nevím, kolik by stál právník a jestli by jeho rada za to stála.

Já tohle absolvovala u výpovědi penz. pojištění a x stránek textu se vešlo do jedné věty. Úředník banky oponoval, ukázala jsem mu zvýrazněné obraty, které tu větu tvořily. Ani pak to nechtěl uznat za pravdivé a volal někam na ústředí. To mi dalo za pravdu a myslíte, že se aspoň omluvil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]