Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeplatek z plynu na zemřelého

Od: haninka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, známé v sobotu zemřel manžel. Dnes přišla složenka s přeplatkem za plyn. Peníze se mají vyzvednout do 9. 1. Jak to má udělat? Má jen nějaké potvrzení že zemřel, OP je už skartovaný. Honí teď každou korunu.

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Bohužel přeplatek manželka nedostane. Ten půjde do dědického řízení.

haninka*
16.12.14 15:50
hodnocení

Díky moc

hodnocení

1x

Nedá se domluvit s dodavatelem, že to chcete mít nevybráno jako předplacení služby? Já bych šel tímto směrem... stejně může být potíž se změnou trvalých plateb atd...

iz*
hodnocení

0x

Není možnost se dohodnout s dodavatelem plynu o převodu přeplatku do dalšího období a nezaplatit zálohu za prosinec (leden)? Chci se o to pokusit na zákaznické lince, protože se na poštu nedostanu ...

Neměla by jít do dědického řízení jenom polovina přeplatku? Zálohy přece manželé platili ze společných příjmů, přestože smlouva byla uzavřena jenom na jedno jméno ...

mopet*
hodnocení

0x

Měl jsm to taky tak. Na infolince jsem se dozvěděl že kdyby to bylo do pěti tisíc tak mi to daji, měl jsem sedm. Takže bohužel šlo to do dědického řízení.

hdw
hodnocení

0x

Nevyzvednutý přeplat se započte do dalšího období. Tedy není třeba nic řešit.

mopet*

Paní si musí přehlásit plyn na sebe. Když to nechá tak, tak příští rok jí může přijít přeplatek dvakrát tak velký a zase na jméno manžela takže se k němu opět nedostane.

pb®
Máme elektřinu psanou na dávno mrtvého dědu a plyn jsme ještě do nedávna měli. Přesto s poskytovateli energií normálně komunikujeme, dokonce i já, která jakožto zatím sbobodná, jsem vlastně úplně cizí člověk. Na online zákaznickém účtu si nastavím výši záloh podle svého uvážení a přeplatky vracejí na účet, z kterého se platí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]