Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím Vás, nesetkal se někdo z Vás s tím, že po umytí vlasů mám následujících 24 hodin bolesti hlavy, pociťuji horkost, mám zvýšenou teplotu a slabé nachlazení. Po jednom dnu příznaky odezní. Po každém umytí vlasů se příznaky opakují. Toto mně trápí od mých 35 let. Podotýkám, že si nebarvím vlasy a vyzkoušel jsem různě šampony na vlasy. Po umytí vlasů zůstávám v teple. Děkuji za případnou odpověď nebo radu. Karel
První co mne napadlo, že jsi permanentně nemocný a umytím hlavy se krátkodobě zhorší a výrazněji projeví.
Jak seš na tom s imunitou a otužováním? Kdys byl naposled nemocný? Kdys bral naposledy nějaké léky (antibiotika)?
Jakým způsobem se koupeš a umýváš si vlasy (pod sprchou nebo ve vaně)?
Hromada otázek a žádná pořádná rada.
Zkus se tímto problémem svěřit obvodnímu lékaři. Ten by mohl navrhnout nějaký postup, jak problém zjistit a potom i vyřešit. Můžeš se s lékařem domluvit, že si ráno umyješ hlavu a třeba i s ručníkem na hlavě přijdeš k lékaři na prohlídku.
Zkus si umýt hlavu pouze v předklonu nad vanou, aniž bys namáčel celé tělo.
Zkus se umývat vodou, která je příjemně teplá (ne moc horká, a ne vlažná nebo studená).
Zkus se po koupání a umytí hlavy oblíct (nezůstávej pouze ve spodním prádle).
A jak dlouho ty příznaky pociťuješ? Nebo jinak: Kolik je ti teď roků?
Ahoj Colombo. Díky za účast při mém problému. Nebývám jinak nemocný, žádné anginy, ani chřipky. Antibiotika jsem nebral, ani nevím kdy naposledy. Obvodní lékař by mi určitě nepomohl. Kdysi jsem byl na důkladné prohlídce s těmito problémy na krčním a nosním oddělení, nic mi nezjistili. Poslali mně na psychiatrii, ale jsem normální, nic mi nezjistili. Tyto problémy mně trvají od mých 35 roků, nyní mi je 65 roků. Vlasy si umývám ve vaně. V mých 22 letech mně byly vyňaty krční mandle, měl jsem stále anginy. Pak po třinácti letech začaly mé problémy po umytí vlasů. Neprovádím otužování, ale pravidelně cvičím. Jsem z toho nešťastný a tak jsem zadal můj problém na tento web, jestli se náhodou nenajde někdo s podobnými problémy jako mám já. Po umytí vlasů mi problémy trvají 24 hodin, pak odezní. Je to jako kdybych se nachladil, zvýšená teplota, kýchání, smrkání, horkost.
Mně se to stalo jednou, když jsem si vlasy umyla v moc chladné vodě (neměla jsem momentálně k dispozici teplou) a vlasy jsem jenom vytřela ručníkem, nevysušila jsem je. Vlasy mi schnou hrozně pomalu, myslím, že tehdy mohlo jít o nachlazení.
Vyzkoušejte různé teploty vody na mytí. Zkoušel jste vlasy po umytí vysušit, aby nebyly dlouho mokré?
Šampóny s tím podle nemají nic společného, já používám ty nejobyčejnější (a nejlevnější), protože mi vadí, že po jiných šampónech jsou vlasy moc "rozlítané" (nedrží tvar).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.