Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálá bolest v krku

Od: nicka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jsem už úplně bezradná. Neustále mě bolí v krku, trvá to už asi půl roku, byla jsem na ORL i u praktického lékaře a všechny výsledky mám negativní. S bolestí v krku mě pálí jazyk a nemám žádnou chuť. Nemá s tím někdo zkušenost nebo nevěděl by co s tím? Jsem vděčná za cokoliv.

Děkuji N. Rýdlová

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

2x

Měla jsem obdobný problém, ale nevím, zda stejný. Pořád mě bolelo v krku, nicméně nepálil mě jazyk (nebo si nevzpomínám, že by mě pálil) a chuť jsem měla normální. Vyšetření ORL v pořádku, nakonec se zjistilo, že to mám od krční páteře, když jednou lékaře na ORL zastupoval starý praktik v důchodu.

martinaa*

Ano, souhlasím, to samé mi říkal i můj doktor, spousta lidí netuší, že bolest v krku může pocházet od páteře a zbytečně do sebe cpou léky.

hodnocení

0x
Neprožila jste náhodou v posl.době nějaký silnější stres?Bývává to někdy od něho...Také bych vám doporučila pravidelné cvičení,nejraději jogu,tam je hluboké dýchání,které uvolnuje...A ještě strava,zařadte do jídelníčku ovoce a zeleninu,ony čistí organismus.

hodnocení

0x

Na jaře jsem si oběhal obdobné kolečko po doktorech. Veškerá vyšetření v normě. Nakonec jsem narazil na mladého aktivního doktora na ORL, který přišel na nejpravděpodobnější příčinu obtíží - poleptání sliznice vlivem vracejících se žaludečních šťav. Koňské dávky kafe a stres udělaly svoje a projevilo se to takhle. Varováním mělo být, že mě příležitostně pálila žáha, ale žil jsem s tím tak dlouho, že jsem to v podstatě přestal registrovat. Netvrdím, že u vás je příčina bolesti v krku stejná - ale u mě zabral Helicid a úprava jídelníčku. Stresuju se pořád, ale kafe jsem odboural takřka úplně, zvýšil přísun ovoce a zeleniny, aspoň trochu se začal hýbat a zatím funguju...

Amper, váš problém se jmenuje reflux. Špatná zpětná klapka. Ano, to by mohlo být příčinou bolesti v krku a pokuckávání. ;) Úpravou životosprávy, jídelníčkem a v nejhorším léky a akupunktura.

pohanka*
hodnocení

0x

Existuje též diagnostika nemocí z jazyka. Zabývá se tím tradiční čínská medicína, i náš MUDr. Rudolf Zemek /celostní medicína/ o tom má zajímavé stránky s fotografiemi jazyka.

Pokud se nevysvětlí pálení jazyka refluxem, šla bych se poradit s bylinkářem, léčitelem a pod..

Též jste mohla přiblížit, jaké postupy jste již absolvovala, úprava stravy, léky, kloktání solí, bylinkami /šalvějí/, kontrola na zubním, nemáte potíže od nějaké nové blomby, zubní náhrady, též by bylo zajímavé, jaká je vaše váha k poměru výšky, vaše zaměstnání, možná i upravit výšku podhlavníku, polštáře.

Těch věcí je více, někdy lékařský odborník nevezme v potaz všechny okolnosti a má v hlavě jenom tu svoji specializaci a napsání určitých léků.

myse*
hodnocení

0x

bolest v krku bývá také následkem užívání kortikoidových sprejů (dýchátek) při nedostatečném kloktání a vyplachování úst...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]