Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak daleko živý plot od silnice

Od: rambo* odpovědí: 2 změna:

Vlastním pozemek u malé silnice. V jaké vzdálenosti od silnice můžu postavit živý plot, aby mi ho potom někdy v budoucnu majitel nezničil nebo nevykácel s tím, že je moc blízko silnice?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Zde máte podrobný popis staveb u silnic. Toto stavba samozřejmě není. Ochranné pásmo je stanovené podle třídy komunikace. Tak bude nejlépe, když se obrátíte na pověřený úřad a žádejte informaci o sousedící silnici a zároveň se zeptejte, jak se to posuzuje v případě živého plotu. I ten by mohl bránit např. výhledu. Ale jsou samozřejmě stavby, které jsou umístěny v bezprostřední blízkosti. Ale budete mít jistotu, že plot bude zachován (pokud se nezmění předpisy ):D.

kr-zlinsky.cz/...

doplněno 26.06.09 10:08:

Ještě mne napadlo, poslat email s dotazem. Kdyby se náhodou změnil úředník, ať máte v ruce písemné vyjádření. Nezapomeňte do žádosti uvést i číslo parcely, ať urychlíte vyjádření a nebo odkaz na výpis z KN Vašeho pozemku a silnice.*klik*

doplněno 26.06.09 10:09:

nahlizenidokn.cuzk.cz/...

liska5
hodnocení

0x

A fakt si to pohlídejte. Já jsem vysadila před domkem u říčky, asi 2m od břehu, malý keřík, který ani moc nevyroste a z Povodí Odry mi ho bez diskusí hned zlikvidovali. Přitom vedle stály stromy blíž k vodě, než on. Prostě úředníci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]