Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní neschopenka

Od: miroslav123 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Mám dotaz. Žiji měsíc v Praze. Dnes jsem měl jít do práce, ve které jsem nově od 1.12., ale od včerejšího večera mi bylo zle (teploty apod) dneska brzo ráno jsem volal vedoucímu, že nemohu dorazit, říkal, ať si teda vyřídím neschopenku. Jenže já zde nemám ještě přehlášeného doktora, můžou mi neschopenku vystavit i jinde? Případně kdybych zítra ráno si nechal vystavit neschopenku, je možno jít pozítří do práce kdyby už mi bylo lépe? Jsou nějaké možnosti?

Opětovně Vám všem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Neschopenku Vám vystaví Váš lékař, i když ho budete mít třeba v jiném městě, jenom se za ním musíte dopravit. Když zítra řeknete lékaři, že Vám nebylo dobře už v pondělí, může Vám neschopenku napsat zpětně už od pondělka (měl by - nevím, co jiného byste v to pondělí měl, když v práci jste nebyl - jediná omluva je neschopenka). Zůstaňte doma aspoň týden, jinak můžete zase za dva dny lehnout s horečkou, ostatně o tom rozhodne lékař. Abyste šel do práce, musel by Vám lékař neschopenku ukončit. Na každý takový úkon je extra tiskopis.

pobrdny*
hodnocení

2x

Mám pocit, že pokud se jedná o akutní problém, což asi to co Vás potkalo je, tak můžete vyhledat jakéhokoliv praktického lékaře v místě kde se aktuálně nacházíte, prokázat se u něj kartičkou pojištěnce a on by Vás měl ošetřit a vystavit neschopenku. Přijde mi nesmyslné se chřipkou či nějakým jiným akutním onemocněním cestovat kamsi za svým dosavadním lékařem vlakem či autobusem přes půl republiky a kolem sebe přitom šířit bacily, nehledě k tomu, že ani Vám ta cesta vzhledem k Vašemu onemocnění neprospěje.:( Z vlastní zkušenosti vím, že když jsem byl na dovolené na chatě a přepadlo mě nějaká viroza (zimnice a horečka), tak jsem vyhledal místního lékaře a ten mě předepsal léky a asi i nabízel neschopenku. Jen je důležité si vzít s sebou kartičku pojišťovny :)

miroslav123
hodnocení

Tohle jsem chtěl slyšet. Moc Vám děkuji.

miroslav123
hodnocení

Chtěl bych se zeptat, když se mi udělalo lépe, je jiná možnost krom neschopenky, když budu chtít jít už pozítří do práce? (zítra musím navštívit doktora)

pobrdny*

Nevím, jak to u vás v práci máte zavedené, já když mě takto něco akutního přepadne, tak se musím domluvit s kolegy, aby "to za mně vzali", neboli si vezmu neplacené volno. Pak asi ještě zbývá možnost si vzít dovolenou. Ale myslím, že když jdete k tomu doktorovi, tak si prostě nechte napsat neschopenku, stejně ty první tři dny Vám nikdo nezaplatí a aspoň se v klidu vykurýrujete :) Žádná práce nestojí za hazardování se zdravím.

Nedovedu si představit, kolikrát se na to ještě zeptáte, co vlastně pořád řešíte? Je to, jako byste pokud možno nechtěl jít k lékaři, ale jiná omluvenka než neschopenka v práci není možná. Neplacené volno bych si ve zkušební době určitě nebrala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]