Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezaměstnanosti

Od: itonda® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chci se zeptat, budu mít nárok na podporu, pokud jsem nastoupil 15.7.14 do zaměstnání a smlouva mi končí 14.7.15?

Díky za odpověd!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Pokud Vám neprodlouží pracovní smlouvu a jedná se o klasický pracovní poměr a nastoupíte 16.7 2015 do evidence ÚP, tak vám vznikne nárok na podporu v nezaměstnanosti. Jelikož splníte zákonem danou podmínku, že máte v posledních dvou letech odpracováno 12 měsíců a jste důchodově pojištěná. Na obsáhlejší odpověď jste dala málo informací. - pt

hodnocení

Děkuji za odpověď. Obsáhleji není potřeba, protože nemám co víc dodat.

Nicméně proč až 16.7.15 nastoupit do evidence? Smlouvu mám na období 15.7.14-14.7.15.

pt®

Pardon jsem se přehlédla. Ale do evidence se hlásíte nejpozději do tří dnů, aby Vám počátek evidence navázal na ukončení prac. poměru. Můžete se jít zaevidovat: 15. - 16. nejpozději 17. 7 2015. - pt

hodnocení

Mně šlo jen v podstatě o jednu věc, jestli získám podporu když mám smlouvu od 15. dne do 14. dne a ne od 15. do 15.

pt®

Ano, protože 14. 7 2015 končí odpracovaných 12 měsíců, čili jeden rok. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]