Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, budu mít nárok na podporu, pokud jsem nastoupil 15.7.14 do zaměstnání a smlouva mi končí 14.7.15?
Díky za odpověd!
Pokud Vám neprodlouží pracovní smlouvu a jedná se o klasický pracovní poměr a nastoupíte 16.7 2015 do evidence ÚP, tak vám vznikne nárok na podporu v nezaměstnanosti. Jelikož splníte zákonem danou podmínku, že máte v posledních dvou letech odpracováno 12 měsíců a jste důchodově pojištěná. Na obsáhlejší odpověď jste dala málo informací. - pt
Děkuji za odpověď. Obsáhleji není potřeba, protože nemám co víc dodat.
Nicméně proč až 16.7.15 nastoupit do evidence? Smlouvu mám na období 15.7.14-14.7.15.
Pardon jsem se přehlédla. Ale do evidence se hlásíte nejpozději do tří dnů, aby Vám počátek evidence navázal na ukončení prac. poměru. Můžete se jít zaevidovat: 15. - 16. nejpozději 17. 7 2015. - pt
Mně šlo jen v podstatě o jednu věc, jestli získám podporu když mám smlouvu od 15. dne do 14. dne a ne od 15. do 15.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.