Nejste přihlášen/a.
Soused požádal úřad podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, o zcela jednoduchou informaci , uplynulo 15, 30 dní žádná odpověď, žádné vyrozumění, zamítnutí. Obrátil se na právníka, ten doporučil pouze soudní žaloba jinak to v kocourkově nejde. Má někdo zkušenost jak se domoci práva v Česku, bez zbytečného zatěžování přetížených soudů.
Já řešila s městským úřadem štěnice v bytě,nejen,že dopustili,aby se to rozlezlo po celém domě,ještě chtěli platit po nás,odpovědi na stížnosti docházely tak,tak,jednou jsem musela napsat místostarostce,pak teprve odpověděli,na moje důkazy,vyjádření z hygieny,posudek právníka...nebrali zřetel ani na zákony kde je to jasně definovano...myslím,že po dobrém to nejde,jedině mediální s cesta(ale ani žádné deníky ani regionální se mi neozvaly na můj příběh)
Tímhle se svého času zaobíral jeden známý a říkal mi, že jedině stálé stížnosti na Krajském úřadě za nedodržení limitu, ale musíte mít důkaz z podatelny o datu, kdy jste to tam fyzicky podal, na nějaké telefony a maily neberou zřetel. On s tímhle přístupem docela uspěl. Stěžoval si opakovaně a úředníka nahradili.
Jen doplnění - když nechcete na úřad chodit ani si kupovat elektronický podpis, pořiďte si datovou schránku a komunikujte s nimi pomocí schránky. Podle současného výkladu je zpráva doručena okamžikem dodání - ani to nemusí ještě přečíst a už jim běží lhůta, a nemohou to zapřít.
A když se neozvou, tak poprvé stížnost jim, podruhé na nadřízený subjekt.
...i po nastudování práva,zákoníků...byl pro mě problém dohledat si kam na krajský úřad podat stížnost,že jsem neuspěla a bohužel na tohle dojede více lidí,takže od té doby si platím právní pojištění a už se mi to vyplatilo.Při předávání bytu zkoušela dělat paní úřednice problémy a jen jsem jí oznámila,že se s ní bude bavit můj zástupce z D.A.S. a měla jsem klid.Bohužel jsem tenhle nápad (platit si pojištění)měla až pozdě,ovšem nikdy by mě nenapadlo,že si v dnešní době někdo dovolí takhle s lidma jednat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.