Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zahradnické práce? - montáž a dodávka

Od: michal22* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

jelikož zpracovávám rozpočet prací k sadovnickým úpravám dřevin, chtěl by jsem se zeptat, jaké druhy zahradnických prací patří v rozpočtu do dodávek a montáží? A je mezi tím nějaký rozdíl?

Jedná se o ošetření vzrostlých listnatých stromů. Nevím, jaké práce mám zařadit do dodávky a montáží.

Tyto údaje se objeví v krycím listu sadovnických úprav dřevin.

V přílohách posílám vzor krycího listu a rozpočtu. Děkuji za Vaši pomoc. Michal

Napište mi i přesný postup vyplnění krycího listu.

Jaké zahradnické práce? - montáž a dodávka
Jaké zahradnické práce? - montáž a dodávka #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak pokud děláte rozločet, musíte přece vědět která položka patří do montáže a která do dodávky.
Zjednodušeně řečeno..materiál je dodávka..a např.zasazení stromu je montáž.
V ceníku to ale poznáte i podle číselného označení položky..a dle jejího zařazení do ceníku materiálu, nebo montáže.Mnoho položek je ale montáž i dodávka v jedné ceně a položce.
Pro zákazníka to ale není podstatné, jemu tak jako tak jde o konečnou cenu.
Přesné vysvětlení rozpočtování je ale poněkud složitější.
Pokud máte specializovaný SW, tak většinou umí položku rozdělit na dodávku a montáž.Ale to byste se asi neptal..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]