Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dosahnout častečný duchod

Od: 1478520 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den chci se zeptat jak mám dosahnout na častečný invalidní duchod jelikož před dvěma roky jsme mnel autonehodu a bolesti skrze krční páteř jse mi objevily až niní mám zasebou rehabilitace ale neuspěšne, dále mi bylo zjiteno zablokování krční páteře v oblasti c a tak jse chci zeptat jak mám postupovat dále děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Ještě bych běhala po jiných vyšetřeních, masážích, rehabilitacích, existuje Dornova masáž a Dornovy cviky na doma - je i video, Breussova masáž, pokud by byly samozřejmě vhodné. Zkusila bych lázně, nebo i doma ve vaně léčivé koupele /rašelinové, jodobromové/.

Doma určitě zkontrolujte stav Vaší matrace a polštáře. Vyplatí se investovat do kvalitní matrace a třeba i zdravotního polštářku, nutné vyzkoušet přímo v prodejně, aby vyhovovala tvrdost. Mám velmi dobré zkušenosti s f. Purtex.

Invalidní důchody jsou tři stupně. Podle toho, jaká jsou Vaše omezení. Tak buďto dosáhnete na první, nebo druhý, nebo žádný, kritéria jsou dost přísná.

Kromě toho se 1. ani 2. ID nepočítá do důchodového pojištění, takže je potřeba při nich stále pracovat, aby byly potřebné roky. Též výše ID 1. stupně bývá vypočtena podle Vaší mzdy a bývá to stejně velmi malá částka, pohybuje se okolo plus mínus 3500 - 4500 Kč.

Je ale pravda, že plno prací je vázáno na OZP, tedy Vás jako zdravého nepřijmou na chráněné místo, hodně pozic je ve vrátnici, ostraze, úklidu. Firmy ale počítají, že máte důchod a hodinová mzda je velmi nízká.

lidus*
hodnocení

1x

harmecko.cz/... Řekla bych, že zde je to popsáno srozumitelně.

penize.cz/... Zde si můžete orientačně důchod spočítat.

Na konec vás asi nepotěším, nemyslím si, že na ID dosáhnete ale rozhodně to zkuste.

hodnocení

0x

Asi tě zklamu ,ale na problémy s páteří pokud nemáž nějaké známé se inval. důchod nedává a to ani částečný.Manželka měla před 10lety úraz páteře(porazilo ji nákladní auto).Měla zlomené4 bederní obratle,2operace,nedříve dostala plný,po3letech částečný důchod a před 3lety ji sebrali i ten částečný.Mimo to má znáčné potíže s krční páteří,problémy se srdcem(dostala kardiostim.).Letos na jaře na doporučení rehab. lékaře to zkusila znovu zažádat o částečný důchod.Výsledek?Nemá nárok,dostala 30%,částečný je od 35%neschopnosti.Na internetu se da najít tabulka s bodovým ohodnocením nemocí.

jmhad*
hodnocení

0x

chodit alespoň jednou týdně /to si nedělám srandu/ ke svému doktorovi /a brečet jak želva/.Protože jen on může dát návrh na ČID a on bude psát vyjádření v případě zahájení řízení o ČID.

Brečení ani želva nepomohou. Znám kolem sebe plno lidí, kterým něco chybí, něco je bolí, jsou po různých operacích, nehodách - a nic. Dokonce znám i člověka na vozíku, který žádal o navýšení, místo toho mu sebrali všechno. A jaké uplatnění má člověk na vozíku?

Záleží na všech vyšetřeních za celou dobu nemoci. Páteř má dneska v čudu každý druhý. A lékaři mají nakázáno šetřit. Takže ano, lékař může návrh na důchod podat, ale pak ještě zasedá komise, která schválí či neschválí. Spíš to druhé, je to tak.

Spíš si hledejte nějakou práci, kde nemusíte stát a chodit, dobré je zaměstnání vrátného, pokud se najde.. Hodně štěstí. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]