Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach mezi prsty

Od: live odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, už pár dní mám zarudlou kůži mezi prsty na rukou. Když si jí nemažu krémem, tak je také šíleně suchá a trochu popraskaná. Také citím zápach, ale bohužel to nedokážu k ničemu přirovnat. Toto u sebe pozoruji poprvé. Je mi 20 a začal jsem pracovat ve výkupu lahví a jako doplňovač zboží a také jako skladník když má skladník volno. Nevíte co to je a čím je to způsobeno? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Patrně se jedná o meziprstní plíseň. Zajděte na kožní. Ničím to nepatlejte, ať to vidí kožař tak, jak to má být. Patrně vám dá vodičku a předepíše krém (Canesten), musíte ukázněně mazat cca 6 neděl, a to i po vymizení příznaků, aby se to nevrátilo. Boty vystříkat protiplísňovým sprayem a nechat den větrat a ponožky vyprat.

doplněno 12.12.14 10:45:

Lidus, účinná látka v Canestenu je clotrimazolum, stejně jako v Clotrimazolu přesně to nedovedu odlišit, v Clotrimazolu je 1% clotrimazolum, v Canestenu 200 mg, musím se přeptat, jestli se to nějak liší účinkem – myslím, že ani ne.

Kožní může ještě napsat Solutio Castelani, což je moc dobrá vodička mé macešky :), navíc na pacienta dohlédne a zjistí, jestli tam nemá ještě třeba plíseň na nehtech, kt. se léčí jinak nebo bakteriální druhotnou infekci, či to nemá ještě někde. Někdy píše spíš Batrafen krém, jindy různé roztoky. Bohužel, lidi neléčí plíseň všude, kde ji mají nebo ji často jen zaléčí do vymizení příznaků a nemažou se dál, takže se jim to pak vrací, škrábáním si do toho vnášejí druhotné bakteriální infekce atd., takže raději každého posílám na kožní. :)

lidus*

Dejavu, rada výborná, souhlasím s ní, jen ty ponožky bude v tomto případě, zbytečné větrat. Než bych šla k lékaři, zakoupila bych Canesten (já mám raděj Clotrimazol) v lékárně a mazala, ty tenké, bavlněné rukavice jsou rovněž dobrá rada.

hodnocení

1x

Může to být nějaká, zatím neškodná, mykotická infekce - místa mezi prsty jsou na ně dost náchylná, i když u prstů na nohou je to horší. Také se mi stalo, že jsem tato místa měla podrážděná od nějaké chemikálie (čistící prostředek), kterou jsem si sice z rukou umyla, ale nedbale - v těchto místech se nečistoty drží. Krásně je to vidět na samoopalovacím krému - i když jsem si ruce myla zdánlivě důkladně, stejně se mi v těchto místech koncentrovalo barvivo z toho krému. Nejlépe uděláte, když skočíte na kožní ;) resp. pokud by to mohlo být od nějakého dráždivého přípravku, tak pár dní vyčkejte, jestli se to nezlepší.

pohanka*
hodnocení

1x

Zřemě jste chytil při Vaší práci nějakou plíseň, infekci a viděla bych to tak od výkupu lahví. Ty lahve měl kdoví kdo v ruce, kdoví kde je vyhrabali, mnoho bezdomovců a squatterů se nemyje a neléčí případné kožní problémy. Takže je to docela možné. Běžte co nejdříve k obvoďákovi a pokud nepomůže, tak potom i na kožní, kde se většinou objednává a čekací doby jsou dlouhé.

Zatím noste v práci nějaké tenké bavlněné rukavice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]