Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyrovnat s rozchodem

Od: janicka1235 odpovědí: 7 změna:
Ahoj, jsou to tri tydny, co jsem se rozesla a pritelem a hrozne mi chybi. Byli jsme spolu nekolik let, vztah uz nemel cenu, protoze pritel obcas trucoval, dokazal se odmlcet i na tydny. Presto to v sobe nejak nedokazu ukoncit a cekam, jestli se preci jen neozve. Jak z toho ven? Jak si rict definitivne konec a jit dal?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Můžete svou energii vloženou do smutku přeměnit na práci - pracovat v zaměstnání či na svém vzdělání.. máte volný čas, čtěte knihy, učebnice, návody, směrnice...

Udělejte si měsíc-dva zaměření na kariéru..

Pak vše čas uklidní a vy se uvnitř sebe také vyrovnáte ...

doplněno 11.12.14 19:14:

S tím novým zamilováním nevím... říkává se to, ale zamilovat se na povel... jen z trucu ..? Většina lidí pak naopak srovnává předchozího partnera s tím novým, porovnává a hledá právě podobné vlastnosti...

Jsem zastáncem "totálně zapomenout" - nehledat vztahy, nechat si to na lásku na první pohled nebo novou lásku bez vlivu prvotního vztahu - podle mne bude dokonalejší a bez porovnávání, co ten bývalý udělal špatně-dobře...

hodnocení

1x

Tři týdny je krátká doba. Nejste s rozchodem ještě smířená a vyrovnaná. Stále v sobě živíte naději... Na toto je nejlepším lékem nové zamilování se a nový vztah. Až se na to budete cítit. Vzpomínejte jen na to hezké a snažte se odreagovat. Vyjděte si s přáteli, věnujte se koníčkům atd. Poručit si člověk ze dne na den nedokáže. Tak na sebe nespěchejte, nechte to odeznít a přebolet pozvolna.

dejavu*
hodnocení

1x

Ahoj, je mi líto, že se tak se trápíš. Nejvíc stojíme vždy o to, co ztrácíme. Je těžké se smířit s tím, že někdo, koho miluješ, tě nechce, ale pokud budeš stále doufat, že se to změní, že se vrátí ap., budeš mít svou hlavu a srdíčko obsazené a nevšimneš si, až kolem tebe projde ten, kdo ti může pomoci.
Možná by ti pomohlo, kdybys sama někomu pomáhala. Není to jen o tom se zabavit, ale dodá ti to sebevědomí, které většině lidí po rozchodu schází a může ti to dát intenzivnější životní náplň a pocity spokojenosti. Zakrátko bys třeba zjistila, že kolem je řada lidí, kteří jsou nadšeni z tvé přítomnosti. Děti v kojeňáku, které si můžeš chodit chovat a které jsou nemocné z toho, že jim chybí lidský dotyk, děti v děcáku, se kterými můžeš chodit ven a psát úkoly, babičky a dědové v domovech důchodců, kteří si budou dělat v kalendáři křížek, aby si poznačili, kdy zase přijdeš, protože nikdo jiný s nimi nemluví, pejskové v útulku, které můžeš chodit o víkendu venčit a budou ti vděčni, pomocí je tisíc a jedna možnost.
Asi si říkáš "A co já? Kdo pomůže mně? Kde najdu já někoho, kdo mne zase nezradí?" Věř mi, že kdekoliv, jenom nesmíš čekat, že když budeš zavřená doma a tonout v pláči, že tě někdo objeví, tak to nefunguje. Láska není soucit, nikoho nepřitáhneš na rudé oči a smutný obličej, věř mi. Lide chtěji poznávat zajímavé lidi, tak rozviň takové znalosti a schopnosti, které je k tobě přitáhnou.

Možná teď ještě stále nemáš chuť se s někým seznamovat a nedovedu ti říci, jak to u tebe bude trvat dlouho, ale určitě to období zase přijde. Jako je přirozené určitou dobu truchlit a dávat přednost samotě, časem toho už bude příliš a když si připustíš to, ze přítel už se nevrátí, začneš se sama aktivně snažit najít jiné záchytné body a začneš něco podnikat.
Pamatuj na to, co říkala Božena Němcová: "Lásku nevyprosíš ani nevyhrozíš." Tomu, kdo tě nemiluje, je jedno, jak hluboce se pro něj trápíš. Podívej se tedy pravdě do očí a nech bývalého přítele v pokoji odejit ze tvé mysli tím, že nebudeš doufat. Klidně si udělej třeba nějaký rituál, vynadej mu za vše, co ti provedl, omluv se mu za vše, cos provedla ty jemu, vzpomeň na vše hezké i ošklivé a nech ho jít, pusť ho ze své mysli. On nebude chtít odejít, protože ho máš kolem jako fantazijní postavu ve své mysli, ale popros ho, aby si třeba sedl vedle na stůl a počkal, až něco domyslíš, doděláš. Čím méně s ním budeš v mysli a komunikovat s ním v duchu, tím víc ta postava bude blednout.
I když se ti vůbec nechce, choď mezi lidi, změň prostředí, vyjeď si na výlet, raději riskuj, že se někde budeš nudit nebo mít strach z neznámých lidi, ale neseď doma. V prvních dnech po rozchodu je lépe, když člověk je sám a chodí někde v klidu v přírodě. Už jen ten pohyb je moc fajn a pomáhá na depresivní náladu.
Přeji ti, aby ses brzo dala dohromady a našla novou lásku. K mládí bohužel patří nejen učení se seznamovat se a upoutat druhé pohlaví, učení se tomu, jak s ním žít, ale také učení se tomu, jak zvládnout rozchod a samotu a to je hodně bolestivé.
Také ti pomůže v tomhle čas, ten je nejlepším lékem, i když působí hodně pomalu. Časem přebolí i ta velká trápení, a i když na ně nezapomeneš, už ti to nebude obracet nůž v srdci, ale spíš to bude záchvěv, pak už jen vzpomínka.
Snaž se, abys v příštím vztahu nebyla závislá a tvůj přítel nebyl jediným důvodem k radosti a smyslem života, zachovej si své koníčky a přátele, to tě pak udrží nad vodou. Rozchod je pro řadu lidí dokonce velká osobní výhra. Jenže to poznáš až za čas.

Chtěla jsem sice původně odpovědět, ale Dejavu to napsala všechno tak krásně, tak lidsky a tak dopodrobna, že už nemá cenu přidávat další slova. Úplně se ztotožňuji s jejím příspěvkem. Je krásný, lidský, hluboce pravdivý. A je tam úplně všechno. Jaga.

iz*
hodnocení

0x

Určitě se nežeňte do dalšího vztahu, nové zamilování není dobrým lékem. Do nového vztahu by měl člověk vstupovat "čistý", s vyrovnanou minulostí.

culdabulda1*
hodnocení

0x

pokud jste se s ním rozešla proto, že jste už nechtěla akceptovat jeho trucování a nemluvení zrovna tehdy, když jste Vy chtěla něco řešit a teď se Vám stýská, a to tak, že čekáte, jestli se Vám přece jen neozve, tak to asi bylo poněkud ukvapené rozhodnutí a měla byste přehodnotit svoje důvody - třeba jste něco přecenila a něco naopak nedocenila a něco by se mělo řešit jinak, s něčím by se mělo počkat. Váš přítel asi neměl rád hádky, anebo když mu bylo něco vnucováno.

Pokud své rozhodnutí o rozchodu považujete za správné, měla byste s tím být ale srovnána především citově, nerozhoduje přece jenom rozum. !

Anebo se rozešel on s Vámi? - v tom případě Vám zde rádci radí dobře, zkuste se podle jejich názorů řídit a snažte se na bývalý vztah nemyslet.

doplněno 13.12.14 14:27:

navazuji na Váš dotaz ze 7.12.2014 - "řešení problému mlčením a trucováním" - proto předpokládám, že jste rozchod iniciovala Vy.

janicka1235
hodnocení

Iniciovala jsem ho ja, ale dvakrat jsem se pokousela se sejit a vymlouval se. Takze nemam moc na vyber, musim zapomenout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]