Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymaz z registru CBCB

Od: jaktosmazat odpovědí: 1 změna:

Ahoj,

v pristim roce bych si rad pozadal o hypoteku, ale uz letos jsem narazil na problem pri zadost o pujcku pres IB. Proto jsem si prozretelne nechal zaslat vypis z CBCB a SOLUS. Jake bylo me prekvapeni, ze Solus je cisty, ale cbcb mam plny udaju ohledne pujcek z minulosti.

Nepatrim mezi nejake delikventy, ale obcas se opozdim o den, dva se splatkou - spise z vlastni neporadnosti, nez proto, ze bych na to nemel penize.

Takze tam mam asi 3 takove problemy. Nejvtipnejsi je muj kontokorent 13 tisic u Ceske Sporitelny, ktery uz 3 roky nemam a 2 roky nejsem klientem CS (poplatkovi zlodeji). Presto tam mam delikvenci typu 30 korun precerpany kontokorent jako neschopnost splacet - kvuli nauctovanym poplatkum na konci mesice... Vrrrr

Je mi jasne, ze se muzu zlobit jen na sebe, ze jsem vubec takove produkty bral a radsi si ruce neprerazil, ale otazka je, jak z toho ven?

Cetl jsem, ze se da bance poslat odvolani souhlasu se zpracovanim osobnich udaju a pozadat o vymaz techto udaju z rejstriku. Ale nekde jsem zase cetl, ze z CBCB to nejde a ze se to vymaze samo po 4 letech.

Jak to tedy je? Da se to nechat smazat i u CBCB a jak na to?

Jde v podstate jen o tu sporitelnu. Mam tam jeste uver u mbank se splatkou 1700 asi 2x opozdene zaplaceny, ale to uz neni takove drama, navic, u Mbank mam 3 ucty - kdybych chtel odvolat souhlas se zpracovanim ... , musim je zrusit?

Diky moc,

Petr

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
V registru u cbcb se to vymaze automaticky po 4 letech a jinak to vymazat nejde. Pokud vase opozdeni splatek nebylo prez konec mesice tedy pokud byla splatka 30 a vy jste zaplatil 1 tak uz se to v cbcb objevi. Pokud, ale byla splatka treba splatna 5 a vy zaplatil do 30 tak se to v cbcb neobjevi. Taky si dejte pozor na to jestli nekde nemate nejakou kartu do minusu i kdyz ji necerpate, ale mate ji aktivni tak to registry berou jako, ze ji mate. Proto je lepsi to vypovedet. Ja mel u cetelemu kartu na 30 tis. A nikdy sem ji nepouzil, ale to nikoho nezajimalo. Proste je aktivni a pocita se s ni. Tudiz pokud bych vybral celych 30 tak by mesicni solatka cinila treba 3000 kc. Pri vypoctu pujcky by se ihned ta castka brala jako, ze ji platite i kdyz tomu tak neni. To same je treba kdyz nekomu rucite. Jeho splatka se pocita do vasi zadosti protoze co kdyz on prestane splacet. Jinak solus si myslim neni ten pravy orechovy. Nejvice se saha do registru cbcb a cncb. Jeden je bankovni registr a druhy je nebankovni. Take pozor pokud si nekde zadate o pujcku a oni vam ji nedaji tak i to se zaznamenava do registru a ovlivnuje to pak zadost o pujcku. Nechci sejčkoval, ale myslím, že i příští rok vam to nikdo neda. Jeste mozna jedna rada. Udelal sem to ja u hypoteky v kb. Jit si zazadat a prinest si cerstvy vypis z registru cbcb a cncb. Je to v praze na proti kongrasaku. taďy je odkaz www.cbcb.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]