Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dosílání pošty

Od: ertl odpovědí: 5 změna:
Stěhuju se. Byl jsem si na poště vyřídit dosílání pošty na novou adresu. Při vyplňování formuláře jsem se dočetl, že pošta došle všechny zásilky, kromě těch, u kterých to odesílatel zakázal. V minulosti mně přišel dopis od exekutora, na němž bylo velkými písmeny napsáno NEDOSÍLAT. Tak jak se dozvím, že mně něco přišlo, když to exekutor zakáže? Nebo to snad dělá záměrně?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Jenom dohad: Exekutor potřebuje znát aktuální adresu povinného. Pokud by Vám pošta zásilku doslala, dozvěděl by se exekutor o změně později ...

Ale může v tom být i něco jiného, (exekutor může mít jiný důvod).

ertl

no jo. Ale pokud mně pošta nedošle, já se nic nedozvím, tak nastupuje doručení fikcí...

cocinkamichalka*

Nenásleduje, pokud člověk nemá na uvedené adrese schránku ani zvonek, doručovatelka nemá kam zásilku vhodit (nemůže nastat fikce doručení), a taková zásilka se vrací zpět odesilateli.

ertl

Odstěhoval jsem se z RD a tam schránka je. I zvonek. Bydlí tam, ale už někdo jiný. Jmenovky na schránce nebo zvonku nikdy nebyly.

A pokud se vrátí odesilateli, ten to bude doručovat veřejnou vyhláškou a to se zase nedozvím.

Datová schránka by byla asi fajn, ale ne každý má přístup k internetu. Přijde mně taky zcestné, aby si každý zřizoval datovku jenom proto, co kdyby. Stále mně z toho vychází, že to je záměr, aby se obeslaný nedozvěděl a mohly naskakovat další a další poplatky.

dejavu*
hodnocení

0x

Alespoň část problémů, spojených s nedosláním, by vám vyřešilo zřízení datové schránky, kam úřady i exekutor mají povinnost dodávat přednostně. Ale jak je vidět z praxe (v odkazu si zadejte vyhledat slovo "nedosílat"), ani toto ne vždy funguje na 100%, ale již vám to dává možnost obrany, protože to, že něco nedoslali, je pak jejich chybou, kterou lze snadno prokázat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]