Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypořádání dědictví

Od: sattanka* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, manžel má dceru z předešlého manželství. S mým manželem jsme podílový spoluvlastníci dvou pozemků a máme SJM na rodinný dům. Oba jsme sepsali závěti (každý zvlášť) v případě smrti druhého manžela, že dědictví přejde na manžela. Dále mám sespané potvrzení, že na stavbu domu jsem použila své peníze nabyté prodejem družstevního bytu, kterého jsem byla jedinným "vlastníkem" před uzavřením manželství a hotovost, kterou jsem měla naspořenou a toto prohlášení podepsané se souhlasem tohoto fakktu svého manžela. Dále mám darovací smlouvy od svých rodičů na hotovosti, za které byly zakoupeny pozemky. Chtěla bych se zeptat, zda hotovost uvedená v darovací smlouvě a hotovost uvedená v prohlášení o investici vlastních peněz na dům budou odečteny z ceny dědictví v případě, že by se ze zákona stala dědicem i dcera mého manžela z předešlého manželství. Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

donaska*
hodnocení

0x

Čau, mrkni na www.ireceptar.cz a dej hledat slovo dědictví, je tam celý seriál. *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]