Nejste přihlášen/a.
zdravím chtěl jsem se zeptat je možné aby mne uřad práce vyplatil podporu v nezaměstnanost zpětně 3 měsíce zpět když jsem nebyl nikde evidovan?
Není. Na podporu v nezaměstnanosti má nárok uchazeč o zaměstnání evidovaný na ÚP. Tři měsíce zpětně Vás ÚP nezaeviduje.
Jak to máte se zdravotním pojištěním? Hradil jste si je (1.148 Kč měsíčně)?
Sociální pojištění je povinné pouze pro zaměstnance a OSVČ. Pokud jste si neplatil důchodové pojištění, jenom se Vám nepojištěná doba nezapočte do odpracovaných let.
Zdravotní pojištění byste měl doplatit co nejdříve, protože za každý den prodlení narůstá penále. Pokud pojistné doplatéte, můžete následně požádat o prominutí penále.
Zdravotní pojišťovna sice nějakou dobu nic nepodnikne, ale pak Vám předepíše dlužné pojistné i penále k úhradě. Pokud byste pak nezaplatil, hrozila by Vám exekuce.
Jestli se na ÚP zaevidujete ještě teď v prosinci, nebudete si muset za prosinec zdravotní pojištění platit sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.