Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám jít na operaci vedlejších nosních dutin. Už léta mne trápí Sinusutuda, cghr.rýma, trpívám často na záněty, nemoci atd. Před rokem mi byla nasazena ATB, a dnes mi Dr řekl,že už by byla lepší ta operace, než mne stále cpát kortikosteroidy a jinými léky. Já ale nevím, jestli jí mám podstoupit, mám docela strach, jde o tu punkci dutin nebo endoskopickou operaci? Ta první je velice bolestivá,slyšela jsem a četla jsem o tom mnohé. Tak chci vědět Váš názor. A jestli jste tuhle operaci už podstoupili, můžete mi prosím napsat její průběh, i jak Vás to moc bolí, třeba i jak dlouho jste byli v nemocnici, apod a jak se to vlastně operuje a ta bolestivost. Děkuji všem, nechci však podstupovat nějaské bolestivé zákroky, tak zvažuji jestli mám jít.
díky za odpověd všem.
Taky jsem na to měl jít, asi před čtyřmi lety. Totálně zacpané veškeré dutiny, které existují. Chodil jsem na rentgen, ct, pořád dokola různé léky, několik měsíců jsem dýchal jen pusou, kortikoidy pomohly jen po dobu užívání, nedají se brát dlouhodobě. Jeden doktor mi pak řekl, že to nepomůže, že se to vrátí. Musíte odstranit příčinu problémů, operace je jen následek. Příčina je ve střevě, kde se hleny tvoří. Je třeba odstranit ze stravy hlenotvorné potraviny a zvýšit příjem vlákniny, ovoce a zelenina, syrová strava. Pokud zvládnete očistu střev, problémy přestanou. Já jsem si nakoupil kysané zelí na čtyři dny a střeva vyčistil takhle, poté přidal ovoce, zeleninu a později i normální jídlo. Mouku, mléko, cukr a výrobky z nich jsem vynechal úplně, maso občas. Nemám problém sníst dvě tři kila ovoce denně, takže nějaký gulášek se v tom ztratí. Již čtyři roky bez problémů. Stav se zhoršuje v závislosti na stravě, to mám vyzkoušené. Než abych si dal chleba, raději nic. Záněty a nemoci vznikají taky z toho důvodu, chybí vám vitamíny, minerály, zdravá biokultura ve střevě, převládající kyselinotvorná strava oslabuje imunitu. Co se týká operace, švagr byl již 4x, po poslední operaci měl klid ani ne dva měsíce, nyní opět pusu nezavře a znovu jít nechce. Po operaci to prý bolí, když se vzbudil, dost mu to krvácelo, byl tam týden. Nejhorší prý je tahání a výměna tamponů z nosu, prý si užil.
Zdravím, byl jsem na operaci FESS, vyčištění vedlejších nosních dutin. Hospitalizace cca 4dny. Po operaci je to "žůžo", než vyndají třetí den tampóny tak je to katastrofa (bolest v krku od hubice, čela a nosu, očí a horního patra). Aktuálně jsem již 5 dní v domácím léčení a beru Novalgin, skoro nelze spát neustálá (neustálá !) bolest oka, citlivost na světlo, na patro si díky oku ani nevzpomenu. Bohužel jsem na to nebyl upozorněn (před operací jsem v nemocnici přečetl 250 stran, poté už ani list - prostě to nejde).
Nicméně každé tělo je jiné a každý má jiný práh bolestivosti, pokud vám operaci dutin doporučují asi bych šel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.