Nejste přihlášen/a.
Hezký večer, hledám novou práci a mám pár otázeček ohledně tohoto, je mi 47 let mám 2 děti a už asi 12 let pracuji ve firmě kde dostávám málo, nemám možnost žádné zvýšení platu, postupu víš, prostě cesta nikam a s penězi vyjdu - no tedy přesněji prostě nevýjdu a je to život z ruky do pusy a nic víc život od výplatě k výplatě a doslova přání a modlení se že se nic nestane nebo nerozbije. Netuším zda můžu hledat novou práci při tom když jsem zaměstnaná, asi by bylo lepší dát vypověď a začít hledat jenže to já si prostě nemůžu dovolit ani v nejlepších snech. Jak si najít práci? prosím poraďte mi, opravdu vím že si jen stěžuji a omlouvám se za to ale té práce je tam víc a víc a peněz za to jen méně a méně a teď přišli s tím že 13 plat není (takže vánoce u nás asi prostě nebudou, ježíšek umřel prostě nemám) , firma je na tom špatně takže vlastně tak nějak řekli že jednoho krásného velmi blízkého dne nám řeknou že už po víkendu nemusíme chodit.
Ono záleží hodně na tom, odkud jste ...hodně na tom závisí nabídka práce. Já třebas konečně žiju ve svém rodném městě, kde chci žít, ale s prací je to tu velmi špatné.
doplněno 09.12.14 21:43:A tohle je dobrý vyhledávač ÚP. Mám osvědčený způsob vyhledávání ten, že zadám své město, pak do km zadám počet kilometrů, kam až jsem ochotná dojíždět, a dám hledat.
doplněno 09.12.14 21:49:Jo a jeste jsem zapomnela , ze pred tim, nez dam "hledat", vyplnim jeste pocet dnu - za kolik dni zpetne si to preju, Tam davam cislice 1-7, podle toho, kdy jsem se divala naposled. Kdyz se ta cislice nevyplni, najde to mista i z praveku, ktera uz jsou obsazena, jen to zapomneli zamestnavatele nahlasit...
Pracujte v původním zaměstnání a hledejte něco lepšího.Inzeráty,internetové stránky.V případě,že se staráte o děti byste s dávkami z UP nevyšla.
Dobrý večer, v žádném případě nedávejte výpověď, dokud nemáte nové místo. Firmy velmi dobře vědí, v jakém presu se ocitatáte bez místa, takže nabízejí nižší platy, navíc člověk bez místa je pro ně podezřelý, protože samozřejmě navzdory tomu, co jim ten člověk o sobě napovídá, musí uvažovat o tom, že se s ním firma třeba rozešla sama, takže s ním něco může být v nepořádku. Určitě mnohem lepší pozici máte ze zaměstnání, i když je to obtížné shánět místo a obíhat pohovory.
Nespoléhejte se též na ústní nabídku, chtějte podepsat smlouvu předem, případně existují smlouvy o budoucí smlouvě.
Zkuste popřemýšlet, jestli neexistuje nějaká možnost zkusit přivýdělek na vlastní noze, a v případě, že se to uchytí, si rozjet vlastní podnikání.
Finančně nepoměrně lepší a zajímavější nabídky než v inzerci seženete přes recruitmenty, pokud ovládáte profesi, o kterou je zájem a též cizí jazyk. Jsou recruitmenty a firmy, co se jako recruitmenty jen tváří. Poznáte zrno od plev, když shlédnete pracovní pozice, které inzerují v prestižních profesních časopisech a Prague Post.
doplněno 10.12.14 09:12:Jinak pokud hledáte nějakou běžnou práci, zde jsou nějaké inzertní servery
Denně na nich přibývají novinky, chce to sledovat denně a psát. Od pracovního úřadu jsou ty neméně atraktivní nabídky, s nejnižšími platy a tam, kde nic moc nikoho sehnat nedokáží normální cestou.
Pokud vás pozvou na pohovor, pak si sežeňte informace o té firmě, sama se na pohovoru dotazujte, hlavně z vás musí vyrařovat nadšení a chuť tam pracovat, učit se novým věcem, že tam fakt pracovat chcete a líbí se vám tam a díky tomu vám odpustí i třeba určitou absenci zkušeností, které požadují, pokud budou mít dojem, že máte chuť se to doučit a vydržet tam.
Napište odkud jste, jakou pozici zastáváte, co umíte.
Co si budeme nalhávat, práce moc není, takové té obyčejné, musíte umět něco, co je na pracovním trhu požadováno, Váš věk už je také trochu nahraně, ale budete mít zase zkušenosti, tak snad by personalista mohl přivřít oko.
Pokud by měl zaměstnavatel skončit, tak je lepší vydržet do jeho konce a neutíkat předem.
Přemýšlela jste o vedlejší práci, dohodě, brigádě? Nevíme, jestli dojíždíte nebo máte práci v místě bydliště.
Vaše děti jsou již starší? Nemohly by se i ony zapojit nějakou malou brigádou? I kdyby to byla tisícikoruna za měsíc, tak každý má na svoje potřeby.
V žádném případě nedávejte sama výpověď, dokud neseženete novou práci, a pokud by jste neměla písemné potvrzení od budoucího zaměstnavatele, že Vás zaměstná až Vám třeba uplyne výpovědní lhůta, bude-li nějaká.
Nejlepší by bylo odejít ze zaměstnání po dohodě a hned nastoupit do nové, ale pustí Vás hned stávající zaměstnavatel?
Podáte-li sama výpověď bez vážného důvodu a neseženete-li novou práci a budete se hlásit na ÚP, tak podporu dostanete velice nízkou, a to 45 procent z vaší čisté mzdy, je to vypočtený průměr za poslední tři měsíce.
Rozhoďte sítě mezi známými a příbuznými. Nejvíce se sežene ze známosti.
Dobrý den. Práci si začněte normálně hledat, ale výpověď nedávejte. Doba je nejistá, nemusela byste mít pak vůbec nic. Nyní máte aspoň toho vrabce v hrsti. Z ruky do huby - od výplaty k výplatě - žije v naší republice asi většina lidí. Je jen pár těch vyvolených, kteří peníze počítat nemusejí. Až byste práci měla - můžete se se zaměstnavatelem domluvit na ukončení pracovního poměru dohodou, když by na to nepřistoupil, pak jen výpovědí s výpovědní lhůtou. Práci hledejte i přes internet, existují různé servery, kam firmy zadávají inzeráty s pracovními pozicemi, nebo kam si vy můžete sama napsat inzerát. Jobs.cz, prace.cz nebo zkuste prohlížet nabídky úřadů práce, nebo se poptat mezi lidmi, známými. Hlavně nenaleťte např. na práci pojišťováka, podomního prodejce apod. Nabízejí nadstartní ohodnocení, ale tato práce je není pro každého. Kdo má žaludek na to obcházet domácnosti a vnucovat pojištění?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.