Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplata +nemocenská nesedi mi to

Od: roman30 odpovědí: 2 změna:

dobrý večer, mám problém s výpočtem peněz v pracovní neschopnosti. V listopadu jsem odpracoval 6 dní pak jsem šel marodit na výplatní pásce mám 20dní- mi to dělá 3673Kč to se mi zdá něják málo. mám 75,10na hodinu, průměr D: 121,43

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

1x

Zkuste po porovnat s kalkulačkou. Ono jde taky o to, že do 14.kalendářního dne nemoci se Vám platí jen pracovní dny (krom prvních tří dnů), od 15.dne pak již dny kalendářní.

vypocet.cz/...

hodnocení

0x

Náhradu máte vyplacenou naprosto správně, je to 121,43 x 90% x 60% x 56 hodin (průměr pro náhradu se redukuje stejně jako denní vyměřovací základ nemocenské na 90% a z toho náleží 60%). Platí se pouze pracovní směny s výjimkou prvních tří směn, takže pokud máte klasickou 8hodinovku, vychází pro zaplacení 56 hodin. Od 15. kalendářního dne platí nemocenskou OSSZ, na což je možná ještě brzy - odevzdal jste do práce lístek na peníze a neschopenku s modrým a růžovým pruhem? Máte na všech dokladech podpisy, vyznačen důchod (ano/ne), způsob výplaty? Váš zaměstnavatel by měl doklady k výplatě spolu s podkladem z mezd (bez toho to OSSZ nmá z čeho spočítat) předat neprodleně. Pokud je od Vás má a jsou v pořádku.

doplněno 09.12.14 17:15:

Proč nemáte zaplaceno prvních 6 dní, které jste odpracoval, nevím. Zeptejte se mzdové účetní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]