Nejste přihlášen/a.
Dobrý den před 12ti dny mě sekl do ukazováčku nový plech v místě jak je nehet ale z duhý strany jako když se např.bere otisk prstu,dnes jsem měl jít na vyndavání stehů nejdříve sem šel ke svýmu obvodákovi když to osahal řekl mi že to vypadá že tam mám hnis tak sem zneklidnil a šel sem přímo na chíru mám tam 4stehy jeden povolil a v tom místě když prst lehce zmáčknu tak vytéká hnědá nebo spíš hnědožlutá vodička no doktor na chýře ten povolený steh odstranil potřel místo řezu zelenou vodičkou a mám jít v pátek na kontrolu jenže já se bojim že to je hnis a o prst třeba pak přídu! doktor mě ujištoval že je to prej jen náká voda a že to je prej normální ten konec prstu ani moc nebolí ale je to dost znecitlivělí jako když si konec prstu polijete např.sekundovým lepidlem k tomu bych to přirovnal,prst je stále nateklý a nehet je z části černý no prostě sem nikdy zraněnej nebyl a mám obavy o prstík ale dostal záhul chybělo málo a plech článek málem amputoval tak se to asi jen tak hned nezahojí.
Myslím, že nemusíte plašit. Pokud by se ale prst zhoršoval (větší natékání, silnější bolest apod.), tak bych pro jistotu někam zašla. Prst můžete chladit (na sucho, a chladit, ne ledovat!), ruku nenamáhejte, prst můžete namáčet v chladném heřmánkovém čaji. V lékárně si kupte Aescin, na hojení není špatný, i když řezné rány nejsou jeho primární použití. Zeptejte se v lekárně, určitě Vám dobře poradí. Nevím, jestli byste neužil Betadine, zeptejte se tam
Nebojte, to ledování může max. podráždit nervy, nezpůsobí nic trvalého. Já si takhle podráždila trojklanný nerv, což bolelo tak hrozně, že před ledováním vždy varuju možná, že prst na to není tak náchylný
tak buďte v klidu, dodržujte napsaná opatření, paniku až při zhoršení stavu prstu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.