Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reseni problemu mlcenim a trucovanim

Od: janicka1235 odpovědí: 10 změna:
Ahoj, da se zit ve vztahu, kde si partner nedokaze promluvit o problemech? Pokud nastane nejaky problem, partner zacne trucovat, pripadne se odmlci. Klidne i na nekolik dni ci tydnu. Pokud se pokusim o komunikaci, tak reaguje slusne, ale odmerene. Z pripadneho setkani se vymluvi. Kolikrat ani nevim, jestli spolu jeste jsme nebo uz to skoncilo. Jak se z takoveho vztahu vymanit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amadeus*
hodnocení

2x

Skoro bych se vsadil, ze je tento pribeh daleko obsahlejsi nez popisujete. Nektere zeny maji tendenci se stourat a valet v emocionalnich breckach jako prasata v bahne a o vsem donekonecna diskutovat ackoli je predem jasne, ze takovy rozhovor nikam nepovede a vlastne ani nikam vest nema. Vetsina muzu takove diskuze nesnasi a nechce se jich ucastnit. Pokud se vyskytne problem, chceme ho rychle vyresit, a pokud reseni nema, neni duvod o nem mluvit. Z toho vznikaji vztahy, ve kterych je zena nestastna, protoze se partner odmita ucastnit metaforickeho valeni v bahne, a muz je nestastny, protoze mu ta jeho ukecana hysterka leze na nervy. Asi by bylo nejlepsi si rict, ze je na case se rozejit a hledat si vhodnejsi partnery.

janicka1235
hodnocení

Nemyslim reseni emocionalnich brecek. Dokonce jsem schopna spoustu malichernych problemu prejit, ale moje prvni kroky vychazeji nazmar. Ja bych na to i davno zapomnela, ale partner presto trucuje. Kdyby mi alespon rekl, co konkretne mu vadi nebo co je za problem... Tezko se to popisuje. Nejsem zvykla s nekym nemluvit. Kdyz se s nekym pohadam, druhy den o tom nevim. Ale mlcet tydny?

figurek*
hodnocení

2x

Viděl jsem kdysi tady na netu pěkný Renčínův vtip, ale bohužel nevím kde. Děda povídá babce : A co ti mám pořád povídat? Všechno jsme si řekli na jaře v sedmačtyřicátém.

No ale jestli vás to utěší, pak jsem se doslechl historku, že jedna moje bývalá spolužačka nepromluvila s manželem skoro dva roky, dokud se nerozvedli. Po rozvodu kupodivu komunikovat zase začali. Ale to je pořád ještě slabota. Prý kdesi v Ekvádoru byli dva, co se vzali. Druhý den po svatbě se pohádali a od té chvíle na sebe nepromluvili 62 let.

Co vám poradit? Jak se vymanit ze vztahu? Najděte někoho jiného ať toho vašeho mrzouta nemusíte snášet.

mmm*
hodnocení

2x

Mám pocit jako by jste psala o mém bývalém muži. Ze začátku jsem se taky snažila, ale výsledek žádnej. Pak už jsem jen čekala kdy ho to přejde a začne komunikovat. Po pár letech jsem to vzdala. Můj současný muž je pravý opak. Leckdy ho prosím ať už "zavře zobák" :).

Radím vám ze své vlastní zkušenosti to co nejrychleji zabalit. Lepší to totiž nikdy nebude. Buď se budete trápit tím jestli váš vztah ještě vůbec vztahem je a nebo vám stejně dřív nebo později dojde trpělivost.

A jak se vymanit? Až zas bude mít tu svou náladu, tak se vůbec nepokoušejte o kontakt. A až se za pár týdnů ozve, tak mu řekněte, že už máte jinýho. Alespoň v mém případě to zafungovalo. Napsal mi pak ještě pár uražených mailů ve smyslu, že mi nového chlapa přeje a že je určitě lepší než on, ale časem jej to přešlo.

Držím vám pěsti ať jste silná to co nejdřív rozseknout.

hahanaj*
hodnocení

1x

Říct mu narovinu, pokud nebude komunikovat, že takový vztah nemá cenu .

Lidi by si měli umět o všem promluvit- mlčením se nic nevyřeší.

janicka1235
hodnocení

To jsem mu rekla, na to jen odpovi neco ve smyslu no tak jo a tim to konci. Dokud neprijde jeho cas, kdy on chce zacit komunikovat, neda se delat vubec nic.

Panebože... tak když řekl "no tak jo", tak nečekejte, až se mu zachce promluvit, a přestaňte to úplně řešit. Jen s ním ztrácíte čas, který byste smysluplně prožila s rozumným, neurážlivým mužem. Řešte zavčas, když máte tu kliku, že jste to postřehla. Ukončete to s ním a najděte si jiného. Ale pokud je "jinak hodný" a podobně, připravte se na celoživotní martyrium s trucovitým, urážlivým blbečkem, který bude mlčet, dokud nebude po jeho. Hodně štěstí.

culdabulda1*
hodnocení

0x

o jakých problémech chcete mluvit? Třeba se nechce hádat a třeba čeká na vhodnější příležitost, až "kaše nebude tak horká!" Nemusí se vše řešit hned a za každou cenu.

lucie*
hodnocení

0x

Takového chlapa se rychle zbavit!co s ním,protože takový co neumí věci řešit nebo o nich mluvit,nemá ani cíle a představy a co s takovým.Chlap se má chovat jako chlap,jinak bude celý život vše na vás a to není lehké.

pohanka*
hodnocení

0x

Víte, ve vztahu to musí fungovat, klapat, vždy je potřeba něco řešit, někdy i rychle změnit program, rychle reagovat, zvláště, když jsou děti.

Jak to bude fungovat, když se budete potřebovat o něčem domluvit a budete telefonovat s obavami, budete opatrně volit slova, abyste se náhodně protějšku nedotkla?

Žena je mnohdy pedantická, úzkostlivá, opatrná, a chlap by měl mít právě ve vztahu ten nadhled, trochu humoru, včas vycítit hrozící konflikt a i třeba srandovní poznámkou, písničkou tu situaci zlehčit. Můžou být tyto povahy i obráceně, samozřejmě.

Tento chlapec bude vždy vytvářet dusno. Nevím, jak je pracovitý, jaké má jiné dobré vlastnosti, to víte Vy a musíte sama zvážit, jak se budete celý život s tímto vypořádávat, když už nad tím nyní přemýšlíte. Ke stáru se negativní vlastnosti horší.

Až někdy přijdete domů z práce, kde jste zažila nějaký konflikt, budete se chtít vypovídat, třeba i čekat nějakou radu a narazíte na nemluvné období! Já bych to nechtěla, proč, protože já sama jsem tak trochu urážením postižená. Takže já mám raději hovorné, komunikující partnery.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]