Nejste přihlášen/a.
Skoro bych se vsadil, ze je tento pribeh daleko obsahlejsi nez popisujete. Nektere zeny maji tendenci se stourat a valet v emocionalnich breckach jako prasata v bahne a o vsem donekonecna diskutovat ackoli je predem jasne, ze takovy rozhovor nikam nepovede a vlastne ani nikam vest nema. Vetsina muzu takove diskuze nesnasi a nechce se jich ucastnit. Pokud se vyskytne problem, chceme ho rychle vyresit, a pokud reseni nema, neni duvod o nem mluvit. Z toho vznikaji vztahy, ve kterych je zena nestastna, protoze se partner odmita ucastnit metaforickeho valeni v bahne, a muz je nestastny, protoze mu ta jeho ukecana hysterka leze na nervy. Asi by bylo nejlepsi si rict, ze je na case se rozejit a hledat si vhodnejsi partnery.
Viděl jsem kdysi tady na netu pěkný Renčínův vtip, ale bohužel nevím kde. Děda povídá babce : A co ti mám pořád povídat? Všechno jsme si řekli na jaře v sedmačtyřicátém.
No ale jestli vás to utěší, pak jsem se doslechl historku, že jedna moje bývalá spolužačka nepromluvila s manželem skoro dva roky, dokud se nerozvedli. Po rozvodu kupodivu komunikovat zase začali. Ale to je pořád ještě slabota. Prý kdesi v Ekvádoru byli dva, co se vzali. Druhý den po svatbě se pohádali a od té chvíle na sebe nepromluvili 62 let.
Co vám poradit? Jak se vymanit ze vztahu? Najděte někoho jiného ať toho vašeho mrzouta nemusíte snášet.
Mám pocit jako by jste psala o mém bývalém muži. Ze začátku jsem se taky snažila, ale výsledek žádnej. Pak už jsem jen čekala kdy ho to přejde a začne komunikovat. Po pár letech jsem to vzdala. Můj současný muž je pravý opak. Leckdy ho prosím ať už "zavře zobák" .
Radím vám ze své vlastní zkušenosti to co nejrychleji zabalit. Lepší to totiž nikdy nebude. Buď se budete trápit tím jestli váš vztah ještě vůbec vztahem je a nebo vám stejně dřív nebo později dojde trpělivost.
A jak se vymanit? Až zas bude mít tu svou náladu, tak se vůbec nepokoušejte o kontakt. A až se za pár týdnů ozve, tak mu řekněte, že už máte jinýho. Alespoň v mém případě to zafungovalo. Napsal mi pak ještě pár uražených mailů ve smyslu, že mi nového chlapa přeje a že je určitě lepší než on, ale časem jej to přešlo.
Držím vám pěsti ať jste silná to co nejdřív rozseknout.
Říct mu narovinu, pokud nebude komunikovat, že takový vztah nemá cenu .
Lidi by si měli umět o všem promluvit- mlčením se nic nevyřeší.
Panebože... tak když řekl "no tak jo", tak nečekejte, až se mu zachce promluvit, a přestaňte to úplně řešit. Jen s ním ztrácíte čas, který byste smysluplně prožila s rozumným, neurážlivým mužem. Řešte zavčas, když máte tu kliku, že jste to postřehla. Ukončete to s ním a najděte si jiného. Ale pokud je "jinak hodný" a podobně, připravte se na celoživotní martyrium s trucovitým, urážlivým blbečkem, který bude mlčet, dokud nebude po jeho. Hodně štěstí.
Víte, ve vztahu to musí fungovat, klapat, vždy je potřeba něco řešit, někdy i rychle změnit program, rychle reagovat, zvláště, když jsou děti.
Jak to bude fungovat, když se budete potřebovat o něčem domluvit a budete telefonovat s obavami, budete opatrně volit slova, abyste se náhodně protějšku nedotkla?
Žena je mnohdy pedantická, úzkostlivá, opatrná, a chlap by měl mít právě ve vztahu ten nadhled, trochu humoru, včas vycítit hrozící konflikt a i třeba srandovní poznámkou, písničkou tu situaci zlehčit. Můžou být tyto povahy i obráceně, samozřejmě.
Tento chlapec bude vždy vytvářet dusno. Nevím, jak je pracovitý, jaké má jiné dobré vlastnosti, to víte Vy a musíte sama zvážit, jak se budete celý život s tímto vypořádávat, když už nad tím nyní přemýšlíte. Ke stáru se negativní vlastnosti horší.
Až někdy přijdete domů z práce, kde jste zažila nějaký konflikt, budete se chtít vypovídat, třeba i čekat nějakou radu a narazíte na nemluvné období! Já bych to nechtěla, proč, protože já sama jsem tak trochu urážením postižená. Takže já mám raději hovorné, komunikující partnery.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.