Nejste přihlášen/a.
Mamka mě nesnáší za to, že mám špatnou náladu. Vždycky když mě něco naštve, tak mě hrozně seřve a vyhání mě z baráku. Jenže ještě dělám školu, a ona na mě řve, že mi bylo 18 a že od nich mám vypadnout. Nkdy sem neměla žádný kamarády a před měsícem jsem si našla prvního kluka, jenže se se mnou rozešel a byla sem z toho celej den uplně naštvaná, naštěstí byli včera pryč, tak jsem si říkala, že mě to za pár hodin přejde, jenže mě to nepřešlo a naši mě zas seřvali. Vůbec nevím co mám dělat, hrozně moc ho chci zpátky a nevím jak si najdu někoho jinýho a jak se rychle zklidním aby na mě zas neřvali.
Ono jde o to, jak tu svou špatnou náladu projevuješ a jestli se umíš ovládat. Jestli se na ně doma utrhuješ (a nejde ani tak o to, co říkáš, ale o tón hlasu), tváříš se jako když ti nazvrací do kapsy, otáčíš oči sloup, když někdo něco po tobě chce nebo ležíš v posteli a fňukáš, tak je to problém, který se přenáší na celou rodinu.
Nikdo nemá neustále dobrou náladu, to je nemožné, ale lidé se musí naučit nevylévat si tu špatnou na okolí, které za nic nemůže. Není to jen rodina, ale je to i v práci. Člověk, který přenáší nepříjemné nálady do pracovního kolektivu, bývá krajně neoblíben.
Takže určitě je fajn, že s tím chceš něco dělat.
Nejlepším a nejrychlejším katalyzátorem špatných nálad je pohyb. Zkus si jít zaběhat, projít se v přírodě, vyvztekat se venku, na kick-boxu ap. Výborné je i rýpání se v zahradě, žehlení, úklid, to dá člověku fyzicky dost zabrat a špatnou náladu dokáže rozpustit.
Druhá možnost jsou koncentrační a zklidňující cvíčení, které nabízí jóga nebo psychologové v podobě autogenního tréninku.
doplněno 07.12.14 15:27:Prosím, velmi by mne zajímalo. Jak to vypadá, když se doma vztekáš? Můžeš to nějak víc popsat, co tedy přesně děláš, že to mámě vadí?
doplněno 08.12.14 07:26:Tak napiš víc, jak se to tedy projevuje, když jsi naštvaná a nevztekáš se. Jsi hodně skoupá na slovo. Trochu se rozepiš, jak to konkrétně vypadá ten tvůj projev, co děláš, čím štveš matku.
doplněno 08.12.14 07:42:Myslím, že by bylo v tvém případě nejlepší, aby sis zašla k psychologovi. Pokud upadáš do těhle stavů, a dokonce několik dnů nejíš, je pochopitelné, že tě z hladu a dehydratace začne bolet hlava a není ani divu, že to matce vadí. Rodiče ze strachu často začínají řvát. Hlavně, když se cítí bezmocní. Psycholog tě naučí ty emoce vyjádřit a zpracovat způsobem, kterým by sis tak neškodila. Najdi si nějakého ve svém okolí, zavolej tam, zeptej se, jestli má smlouvu s tvou pojišťovnou a objednej se k němu. Nemusíš mít doporučení od obvodního ani školního doktora. Moc to neodkládej, protože chvíli trvá, než se k němu dostaneš, mají většinou dost plno. Držím moc palce, aby ti pomohl a zlepšilo se to. Nech si pomoci, potřebuješ to. Psychlog léčí slovem, nikoliv léky, ty předepisuje až psychiatr. Pokud by byly léky potřeba, psycholog tě odešle k psychiatrovi, ale většinou to potřeba není a vystačí se slovem, takže se absolutně nemáš čeho bát.
Pokud sis před měsícem našla kluka a už spolu nejste, nemáš proč smutnit, ten vztah by stejně za mnoho nestál, když se tak brzy rozpadl. Po měsíci nikoho nepoznáš, musela bys s ním chodit aspoň rok, abys mohla zodpovědně o něm mluvit. Tohle bylo jen krátké setkání, které se nevyvedlo. To se stává.
Co se týká Tvého pláče, špatné nálady. Ano, mamka má pravdu v tom, že nálada se přenáší na ostatní, kteří jsou nejblíž. Když domu přijde rozesmáté sluníčko, všichni jsou příjemní.Když přijde naštvaný bubák, odpovídá na půl huby, nakopne kočku, špatná nálada se přenese na ostatní. A možná proto se s Tebou ten kluk rozešel, že jsi byla pořád naštvaná a zapšklá. Kluci mají rádi veselá děvčata.
Psal o tom jeden psycholog v časopise. V jedné místnosti dělalo společně 15 žen. 14 příjemných, normálních, jedna bručavá, protivná, náladová. Časem to dopadlo tak, že ta jediná nepříjemná rozházela celý kolektiv, nikdo s ní nechtěl dělat, ženské dávaly výpovědi.
Vím, že je to někdy těžké, občas člověka bolí zub, nepohodl se třeba ve škole a nese si tu špatnou náladu domů. Jsi mladá, jsi zdravá, snaž se přicházet domů s úsměvem,normální,hovorná.Nemusíš se chcechtat na celé kolo, ale ani kolem sebe trousit svou špatnou náladu. I rodiče měli třeba těžký den a ještě se dívat na Tvůj naštvaný obličej? Opravdu si za to můžeš sama. Začni hledat na životě to pozitivní, zatím vidíš samá negativa a utápíš se v sebelítosti.
Uvidíš, že když lidem nabídneš úsměv, budou ho opětovat. Úsměv nestojí nic,ale znamená mnoho.
Asi jsi opravdu nějak zaprdlá, když ve svém věku nemáš kamarádky. Začni je hledat, ve škole, při sportu, při svých koníčcích... Pokud se budeš chovat nenásilně a příjemně, jistě o ně nebudeš mít nouzi. Běží Ti nejhezčí léta Tvého žoivota, proč je promarnit s napučenou hubou? Není to škoda? Jaga.
Rozešel se se mnou, protože na mě nemá čas a kamarádky nemám protože nevim o čem se s nima bavit
O filmech, o hudbě, o hercích, o zpěvácích, o divadle, o módě, o knihách, o dovolených, o vzoru na nový svetr, o účesech, o botách, o tanečních zábavách, o líčení, o zvířatech, o výletech, o sportu, o zábavě, o škole, o dietách, o jídle, o receptech, O KLUKÁCH! Tolik holčičích témat k hovoru všude kolem Tebe a Tebe nenapadne jediné téma? Santa simplicitas! /svatá prostoto/ . Tak to doopravdy není normální.
Jaga.
Kde sem napsala e se vstekám? můžete mi to sem zkopírovat tu část? Já sem nic takovýho nenapsala, to o mě zachvílu s takovou budete psat že sem fetka, nebo co? A nestekám se, jen dostanu hrozně špatnou náladu třeba na 4 dny a nemůžu nic jest, je mi pak špatně od žaludku bolí mě hlava a tak, ani brufen už mě na to nepomáhá, a pak ještě naši začnou řvat.
Ahoj, 18 a to píšeš takto špatně? Nemohla jsi napsat, že se vztekáš, protože to ani neumíš napsat, sem - jsem.. hrozné..
Doporučila bych ti zkusit nějaké cvičení na zklidnění, např. jóga je fajn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.