Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Je mi 15 let a jsem poslední 3,4 roky unavený. Běžně chodím spát okolo 21:00 a vstávám do školy v 5:30, občas 4:30, takže naspím většinou v průměru okolo 7-9 hodin, jenže jsem celej den ve škole unavený, pak když jsou dny kdy po škole nemám nic v plánu a jdu domů, tak většinou tak 2 hodiny spím doma, ale jsem pořád unavený, pak jdu zase okolo 21:00 spát a další den podobný scénář. Nevíte někdo co s tím? Už učitelka na ZŠ mi radila ať si dojdu s tím k doktorovi, táta mi vždycky říká že spím až moc a s toho jsem unavený, což mi příjde jako blbost a o prázdninách toho naspím málo a i tak jsem unavený. Jestli má někdo nějaký rady, byl bych vděčný. Jo a ještě bych dodal že jím normálně, takže nějakej jakože přívod energie nebo jak to říct mám úplně v pohodě, někdy se i lidi kolem mě diví kolik toho sním.
Děkuji za případné rady.
Tvůj problém může být také v souvislosti se světlem. Je, zamračeno, tma a mozek si myslí, že je noc a vyrábí hormony spánku. Serotonin a Melatonin. poradte.cz/...
Může to být taky nedostatkem pohybu. Jestli celý den sedíš u PC, nebo se jenom učíš, je možné že právě tohle by ti mohlo ubírat tu energii. Zkus se třeba po škole proběhnout, jestli neběháš.
Nebo jsi zkrátka přetažený. Udělej si třeba jeden den volna...
No nevím, je pravda že jak začla zima tak jsem se řpestal hejbat, ale v létě jsem byl každý druhý den na kole, jezdil jsem celkem na výkon, před 4 měsicema jsem posiloval, téměř každý den asi 5 měsíců.
Někdy před víc jak rokem jsem celý léto skoro každý den byl venku na hřišti třeba i 3 hodiny a hráli jsme fotbal s kamarádama, 3 roky zpátky jsem půl roku hrál závodně pingpong, a i když jsem dělal tyhle věci tak prostě jsem byl unavený. Teď se poslednídobou nehejbu no, ale dřív jo, a bylo to stejný. Ale děkuju za odpověď.
No já taky vstám v půl 5 a vubec mi to nesvědčí.Taky jsem celý den nedotažený.Někdo holt je sova a jiný pták.Vitamíny,zeleninu čerrstvou.Někde jsem četl,že kdo pije hodně mléka než je zdrávo,čili nad normu tak mléko ničí železo v těle a pak je ospalost.Nebo málo draslíku.Co zajít za doktorem internistou at udělá rozbor látek v krvi.
Klidně to může být pubertou, pamatuju se že syn roky mezi patnácti a osmnácti zpola projedl a druhou půlku prospal.
Ale pro jistotu si nech zkontrolovat jídelníček, možná nejíš zrovna to co tělo potřebuje a ono se brání snížením výkonu. Taky zkontroluj jestli spíš správně - znám lidi co spí při puštěné televizi nebo PC a pak se diví že nejsou odpočatí... Někomu vadí i sebeslabší světlo v ložnici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.