Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Příklad:Jsem ve starobním důchodu a přivydělávám si na dohodu o provedení práce.Můj měsíční příjem je do 3000Kč.Do roku 2012 se výdělek nezdaňoval.Od roku 2013 je výdělek zdaněný 15%.Nyní se mluví o tom že by se měla tato daň důchodcům vracet.Prosím jak to tedy je,a bude mi daň vrácena za celé období leden 2013-říjen 2014,a co pro to musím udělat.Děkuji za odpověď.
Vyžádejte si od všech zaměstnavatelů z roku 2013 potvrzení o odvedených daních a podejte co nejdříve daňové přiznání za rok 2013. Zajděte si FÚ přímo k pracovnici, ke které spadáte, podle mých zkušeností by Vám měla s vyplněním pomoci.
Po skončení roku 2014 můžete zaměstnavatele požádat o roční zúčtování daně z příjmu. Nebo můžete opět podat daňové přiznání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.