Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
i když jsem to už poměrně načetl, zde i jinde, rád bych si ujasnil pár věcí ohledně vracení peněz bez udání důvodu do 14d při nákupu přes internet.
1.) Nákup v e-shopu chápu.
2.) Jak s placením / dodávkou? Lze osobní odběr na prodejně / výdejně + placení tam (cash / karta) nebo to musí jít povinně nějakou dopravou (pošta, PPL...)?
3.) Pokud vracím jednu věc a na fakuře je více položek (např. sestavuju PC), lze vrátit jen část z toho?
4.) Vlastní vrácení se děje jak musí jít o stejný zp. jako bylo zboží doručeno (pošta, PPL...) nebo lze třeba osobně?
Jsou ještě nějaké důvody pro odmítnutí? Chápu poškození a pokud by to bylo kupované "na firmu".
Předem děkuji za vaše rady.
1. proč vkládáte téma do volné diskuse, když máte vlastně dotaz
2. e-shop má své obchodní podmínky, kde se dočtete způsob objednání, možnosti platby, způsob dopravy, podmínky vrácení zboží do 14-cti dnů, možnosti reklamace
nerozumím větě "Jsou ještě nějaké důvody pro odmítnutí? Chápu poškození a pokud by to bylo kupované "na firmu".
pokud vracíte zboží ve 14-cti denní lhůtě, důvodjim přitom nemusíte uvádět, zboží nesmí být poškozeno, zda to je na firmu nebo na občana je fuk
tady máte vzor prův. dopisu na vrácení
Oznámení o odstoupení od kupní smlouvy
Adresa vracejícího
tel.: xxxxxxxxx
e-mail: xxxxxxx@xxx.cz
CZC.cz
IČ 25655701
Brodská 570, 261 01 Příbram
V ... dne 26.2.2014
Oznámení o odstoupení od kupní smlouvy
Vážení,
dne 21.2.2014 jsem s vámi prostřednictvím vašeho e-shopu www.czc.cz uzavřel kupní smlouvu (objednávka číslo 4114100934), jejímž předmětem byl přenosný radiomagnetofon s CD přehrávačem, kazetovým přehrávačem a rádiem Hyundai TRC 718 AU3. Úhrada za zboží + poštovné ve výši 1074 Kč byla provedena 21.2.2014 elektronicky kartou pomocí online bankovnictví PayU.
Tento radiomagnetofon jsem převzal dne 24.2.2014 (dodání proběhlo na dodací poštu 602 00 Brno 1).
Vzhledem k tomu, že smlouva byla uzavřena pomocí internetu, tj. typického prostředku komunikace na dálku, rozhodl jsem se využít svého práva podle ustanovení § 1829 odst. 1 ve spojení s § 1818 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, a tímto oznamuji, že od výše uvedené kupní smlouvy odstupuji.
Radiomagnetofon (včetně dodaného příslušenství) vám zasílám v původním obalu zpět v samostatné zásilce, zároveň vás žádám o poukázání kupní ceny ve výši
999 Kč a 75 Kč za poštovné (celkem 1074 Kč) ve prospěch mého bankovního účtu č. xxxxxxxxxx/xxxx nejpozději do 14 kalendářních dnů od doručení tohoto odstoupení od smlouvy.
S pozdravem
...
Přílohy:
Kopie kupního dokladu – faktura č. 1114035816
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.