Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V 17 letech do Itálie na motorce

Od: irena* odpovědí: 7 změna:

Synovi je 17 let, má motorku 125 ccm, řidičák samozřejmě má a se třemi dalšími kamarády chce jen v létě na motorce do Itálie asi na týden, no dovolily by jste to? Mám strach a moc mu to dovolit nechci.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

1x

Dobrý den. Měl by si ještě nějakou dobu počkat. Myslím si, že všichni víme, jak jezdí dnešní řidiči a jak je nebezpečné v dnešní době jet autem. My, kteří jsme za volantem každý den o tomto víme své. Ať si jedou po České republice, ať si jí třeba klidně celou projedou křížem krážem, za léto to zvládnou, ale do zahraničí ho nepouštějte. Nemá dostatek zkušeností na to, aby jel do Itálie. Neznám sice Vašeho syna, ale myslím, že byste si hodně dlouho vyčítala, kdyby Vám ho na dálnici natlačil unavený kamioňák na svodidla. Já bych byl pro kompromis - Pojedeš na motorce, pustím Tě, ale jen po republice, mám o Tebe strach a respektuj to. Až budeš mít jednou své děti, také jim to nedovolíš.

majsterjoe*
hodnocení

0x

To chce jet 100km/h motorkou do Italie? Docela odvazne.

hodnocení

0x
Na 125ccm to bude hrůza tam jet, ale můj táta by mi to dovolil - když pojedeme minimálně 2 motorky.

hodnocení

0x

Taky bych mu to dovolil.

Tedy pokud nepojedou po dálnici, ale vezmou to co nejvíce po okreskách.

Na dálnici tu 125 užene a nic kromě bolavého zadku z toho nebude mít.

hodnocení

0x
Mě naši pustili, ale také nás jelo víc a nejeli jsme kvůli mě po dálnici, bylo by to pro mě peklo na takové slabé mršce:-D jo, a já jela nejmladší, ostatním klukům bylo od 24 let nahoru. ale já bych svého syna nejspíš nepustila, přece jen mám za něj do 18ti plnou zodpovědnost, a můžu mu věřit sebevíc a může být zodpovědný a vyjezdeny až až, ale Itálie je přeci jen dálka, nejsou to Čechy ;) ale samozřejmě záleží to pouze na vás, a kdyby s nimi jel poradny rozumný dospelak, tak bych se možná nechala i přemluvit, no:)

hodnocení

0x

Wow. 13letého (či kolik chlapci bylo, ale tak nějak, ne?) samotného do vlaku ne-e, ale sedmnáctiletý do Itálie na motorce ano? Čučím.

Nepustila bych ho ani autobusem. Já jezdila v 17 za kamarády busem po republice a to jsem si myslela, že máma je docela odvážná, v tomhle věku mě pustit :-D

myse*
hodnocení

0x

Pustila jsem syna, sice mu bylo 18 ale na tom roku už nesejde. Bála jsem se strašně, ale vybourat se můžu u nás jako u nich. Každopádně - důležité je cestovní pojištění!

Kluk mi musel posílat sms že je v pořádku z každého parkoviště, kde měli pauzu...

A UŽILI SI TO DOKONALE!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]