Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
někdo si možná řekne, že je to pseudoproblém a že z toho "vyrostu". Přál bych těmto lidem, aby si to sami prožili :D Je mi dvacet pět let, často se hýbu, posiluju vlastní vahou, nepiju, nekouřim ani nejim extra špatně. Co je ale problém? Že minimálně deset let už vypadám stejně a je to strašný. Nikdo vás nebere vážně, utahujou si z vás, mluví s vámi jako s blbečkem, debilem, negramotem. Je hodně obtížný se pak soustředit na práci, když víte, že vás pomlouvají, dělají si z vás srandu. Mně by ani nevadilo, co si o mně kdo myslí. Spíš mě štve, že mě dokáže rozhodit a dostat z míry, když se mam soustředit, že když někdo má problém s mým vzhledem, že s tím stáhne celej kolektiv a jedou proti mně. A to není jen u dětí, ale i u dospívajících a dospělích. Nedávno se mě zeptal jeden kluk (asi deset let), jestli už jsem měl sex (řekl to jinými slovy, ale to zde nemůžu prezentovat :D).
Zkrátka, na tomhle případu - když je někdo hodně abnormální vzhledově i povahově, je vidět, jak lidi jsou stádo a dokážou být tak trpcí, jen aby si mohli kopnout, masírovat ego apod.
A nepište mi, že se mi to ve stáří bude hodit, jakože budu v padesáti vypadat na třicet. Do té doby mě zabijou komplexy z toho vycházjící :D A ano, směju se tomu, že já jsem nadprůměrně inteligentní, dokážu efektivně pracovat a spoustu dalších věcí a nakonec mě dokáže vyvést z míry někdo, kdo je sice na vysoké škole, ale myslí si, že přistání na Měsíci je podvod, anebo že se píše "vzdělit" místo sdělit. Prostě absurdita.
Je ale fakt, že poslední dobou se dívám na to, jak ostatní mě vnímají a dost na tom pozoruji, že moc melu hubou, mam vyvalený oči a to k tomu mému mladistvému vzhledu akorát přiloží polénko do ohně.
Alespoň už vím, kde je problém, jen mam strach, že to příliš zveličuju a stane se ze mě blázen, který se bude tak moc kontrolovat, že se nakonec stane obětí společnosti.
Co s tím? Řešit sebe, nebo to nechat být? Začít ignorovat? Nebo brát steroidy?
vousy ti už alespoň narostly? :D jen se ptám protože některé lidi dělají staršími než jsou
Jistě, rostou, ale nechávám si jen takové strniště, představa, že se budu holit žiletkou, abych měl tvář jako dětskou prdelku, to už by bylo vážně moc :D To musím uznat i sám, že by to nebylo moudrý.
To samé jsem zjistil na střední, že mně prostě nesluší dlouhé vlasy. Ostříhal jsem se a hle od té doby si mě nikdo neplete s dívkou. Dlouhé vlasy už jsem neměl hodně dlouho
Nadprůměrně inteligentní asi nebudeš - to by ti došlo, že fousy nemáš holit ale nechat narůst pořádný plnovous. Pak si tě s puberťákem plést nebudou
A za pár let opravdu budeš rád že vypadáš na míň. Ty co se ti teď smějou budou závidět, a věř tomu že hodně.
Připomíná mně to zážitky mých dětí. Když si dceru před více, jak dvaceti lety vezl její manžel domů, do Belgie, tak na hranicích se celník ptal, a co to dítě v autě? A to bylo dceři 23 let.
A syn už měl 26 let, když si jednou dal v Tescu do košíku pivo a pokladní po něm chtěla občanku.
Oba do dnes na svůj věk nevypadají, tak asi, jako Vy, tak si z toho nic nedělejte, nejste sám. - pt
Neřeš. Ty víš, kolik ti je, co umíš a co jsi dokázal. Jestli si z tebe někdo utahuje, tak je buď blbej (a nemá cenu se kvůli němu jakkoliv trápit), nebo ti závidí (a taky nemá cenu se kvůli němu jakkoliv trápit), nebo tě chce jen schválně pozlobit. U cizích počítej s tím, že tě taky budou považovat za mladšího, ale to prostě přehlížej, nic tím nesledují. Lepší, než kdybys ve 25 vypadal na 45.
Narážky na věk ignoruj, případně je můžeš nějak odpálit (ale dál nepitvat a případně ignorovat); prckovi třeba můžeš říct, ať se tak blbě neptá na něco, čemu ještě ani pořádně nerozumí, staršímu můžeš říct (když ho budeš chtít naštvat nebo urazit), že je lepší vypadat jako ty, než tak sešle a strhaně, jako on.
Hlavně se nepozoruj, nekontroluj, neber žádnou chemii, neblbni. Buď rád, že tak vypadáš, za pár let ti už budou závidět (skoro) všichni.
Já vím, že jste nám řekl, ať Vám nepíšeme, že se Vám to v padesáti bude hodit. Ale nedá mi to, neboť nedávno jsme si s dcerou všimly, že ti nejpěknější nejchlapštější padesátníci (nevypadají na 30, to ani náhodou, můžou to být třeba větrem a hospodskými větráky ošlehaní rockeři) dost často v mládí bývali taková ta ucha :D ...a dcera říkala "To chce takového ulovit zavčasu a počkat si "
A vážně - neřešte svůj vzhled, nestůjte před zrcadlem, řešte spíš to, jestli se zabýváte tím, čím se zabývat chcete (práce, studium, koníčky). A jestli jo, tak si to užívejte a mějte se rád. A jestli ne, tak to změňte.
Ale klid. Už vám někdy někdo řekl, že svoje mindráky si lidi vymýšlí sami? Vy jeden mindrák máte a ještě k tomu ho v sobě živíte tak, že už je na vás i vidět.
Mě taky nechtěli dat pivo, když jsem neměl občanku. Stalo se to v jedné zahradní hospodě, ve které jsem byl s kočárem a se svým děckem. Bylo mi tak jako vám pětadvacet. Taky se mnou občas mluvili jako se šušněm. Proto bych vám spíš poradil přestat se pozorovat a přestat si vymýšlet komplexy, protože jste dostal dar, který dostává málokdo. Jsem to zažil taky a zažívám dodnes. Celkem běžně se mi stává, že k nám do práce nastoupí nějací praktikanti, začnou mi tykat a pak jim padá čelist.
Tak radím : hlavu nahoru a řeči ignorovat.
Děkuji všem za odpovědi.
Je na tom chování druhých lidí úplně vidět, jací jsou. Nejvíc teda zamrzí, když je to v rodině - například, když návštěva rodičům řekne, že vyrostu z toho, že nechodim na disko. Jako jak vyrostu? Mi nevadí společnost, ale rád posedim venku u ohně, grilu a povídam si. Prostě pořád mi někdo dává najevo, jak jsem nevyvinutý :D
Korunou bylo na škole, když jsem se postavil jednomu alfasamci a řekl mu něco do očí. Sice se to obešlo bez fyzickýho napadení, ale každej pak za mnou chodil a říkal mi, jakej jsem ubožák a chudák. To jsem nepochopil, prostě neměl ten chlapec machrovat :D
Ale jo, tak člověk se tomu prostě za čas zasměje, ale pořád je něco novějšího a já se teprve učim s tím reagovat
Mnohem horší je, když ve 25 letech vypadá na 40 let. To už si ani v práci moc neškrtne. Dnes se razí americký trend - všichni musí být mladí nebo aspoň mladě vypadat. Takže proč se tím tak zabýváte? Mě by to spíše vždy rozesmálo. Ať si říkají, co chtějí. Já mám skoro 40 a teď nedávno po mě chtěla v novinovém stánku občanku, že ještě nemám 18 ! Tak jsem se tomu jenom podivila a zasmála. Ale problém je v práci, kde mé vrstevnice mě příliš v lásce nemají a nevědí, jak by se už omladili. A když mě někdo v jejich přítomnosti říká, že jsem právě odmaturovala, to málem padnou do mdlob. Já přitom proto nic nedělám, je to už asi dáno geneticky.
Já bych o sobě řekl, že díky své výšce vypadám starší než jsem a díky své postavě (štíhlejší) vypadám naopak mladší. Podstatné je to, že mě občas děsí představa, že už nebudu vypadat jako teenager. Někdy když mám moc práce nebo jsem na cestách, tak nemám čas a neustále odkládám to, že bych se měl oholit. To mě štve, protože mě to dělá staršího (moudrého), chtěl bych mít stále dokonale hladkou tvář.
Vidíte.
Teď jsem se dozvěděl dost dobrou zprávu. Mohl bych mít pracoviště kousek od domova (zajišťování pomoci a služeb seniorům). Jenže obec, ve kterém je moje bydliště je prorostlá drbnama, jsou tu baby jedový (promiňte ženy), které z člověka strhnou kůži, jen aby si měly o čem povídat u oběda s kolegyňemi.
Nevím, jestli to vzít a zkusit ustát ten tlak z jejich strany. Něco podobného jsem už zažil, když jsem měl s kamarádem brigádu v lesní školce. Muselo se docházet na úřad a tam bylo to jejich rojiště a pak jsem postupně o sobě slyšel hodně věcí. :D
Problém není ani tak ve strachu s kontaktu s nimi. Já jen nevím, co jim říct, abych je neurazil, ale zároveň co říct, abych jim dal najevo, že na jejich hrátky nemam zájem. Protože už vidim, jak když budu ostřejší, tak se to dozví maminka a ta mi do telefonu udělá scénu. :D
Pokud budete jediný muž mezi mnoha ženami, je to Vaše výhoda. Budou si Vás hýčkat, jen buďte vždy milý, nezapomeňte prohodit kompliment, úsměv a milé slovo. Je to zadarmo a dělá to zázraky. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.