Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Danove prohlaseni

Od: 18sweetgirl odpovědí: 17 změna:

Poradi nekdo, jak se vpylnuje prohlaseni poplatnika dane z prijmu fyzickych osob...?:o)

Dekuju

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

to napoví mzdová účetní, ne? Nebo nakouknout kolegovi přes rameno. Pozor není to u každého stejné, takže nakukovat kolegovi který má stejné parametry. Obrátil bych se na mzdovku.

paaatyyy
hodnocení

no ja jsem nezametnana, a dostala jsem to za ,,ukol,, od budouciho zamestnavatele...

S kterými rubrikami si nevíte rady? Jméno, adresu a stav znáte. Prohlášení podepisuji pro plátce... napíšete název a adresu zaměstnavatele.

V oddíle I. v bodě 1. v prvním chlívku škrtnete "neuplatňuji" a napíšete 2009. Znamená to, že na rok 2009 chcete uplatnit slevu na sebe (tedy na poplatníka).Dál už záleží na tom, jestli máte nezletilé nebo zletilé nezaopatřené (studující) děti a jestli Vy sama si na ně chcete uplatnit slevu... Ozvěte se, co Vám není jasné.

doplněno 22.06.09 18:52:

Na konci oddílu I. vypíšete údaje o případném manželovi. V oddílu II. v odstavci 2. zase napíšete 2009 a škrtnete "jsem" (předpokládám, že neberete starobní důchod).

Pak už jenom v chlívku "Potvrzuji pravdivost..." v prvním řádku Na zdaňovací období připíšete 2009, datum a podpis, to je všechno.

K daňovému prohlášení se znovu vrátíte po skončení roku, někdy koncem ledna 2010, pak se vyplňují další kolonky, ale to budete dělat současně s ostatními zaměstnanci, takže se Vás někdo ujme. Když, tak se zase ozvěte na Poradně.

paaatyyy
hodnocení

dekuju za odpoved...

deti nemam, jsem sama, svobodna, bezdetna...

Takže vyplníte jen hlavičku, 2009 uplatňuji, 2009 nejsem a potvrzuji. Nezapomeňte na podpis.

paaatyyy
hodnocení

tohle : 2009 nejsem - nikde tam nemuzu najit..:O(

nejsem poživatelem starobního důchodu - začátek oddílu II.

doplněno 22.06.09 19:06:

to "2009" doplníte do toho prvního chlívečku v oddílu II. část 2. a škrtnete "jsem"

paaatyyy
hodnocení

na zacatku toho odiilu je psano: soucasne neuplatnuji za stejne zdanovaci obdobi ani za stejny kalendarni mesic zdanovaciho obdobi

a) narok na slevy na dani podle...

snad nejsem slepa:O(

No a pod tím je: 2. K 1. lednu zdaňovacího období a chlívek

doplněno 22.06.09 19:10:

je klidně možné, že máte před sebou novější verzi daňového prohlášení a že už to tam není...

paaatyyy
hodnocení

v tom hned prvnim chlivku je .Druh zmeny, zmena nastala, datum podpisu...

a pak ..potvrzuji pravdivost a uplnost udaju...a chlivek ...na zdanovaci obdobi ...datum...-podpis...

ja tam fakt takovyho nic nevidim:O(

paaatyyy
hodnocení

tak to asi bude to novejsi danove prohlaseni..:O( a co ted, s tim mi nedokazete pomoct?

Nevím - nemám asi tentýž formulář jako Vy... na tom mém jsou v oddíle II ještě 3 okýnka (pro 3 roky) stejně jako ty 3 okýnka na začátku pod hlavičkou, a v těchto se vyjadřujete, jestli jste nebo nejste poživatelem starobního důchodu. Ale je opravdu možné, že už to vyřadili.

doplněno 22.06.09 19:27:

Do toho "Změna nastala" nepište teď nic, tam se uvede až během roku, pokud by byla nějaká změna ve vyplněných údajích - třeba byste se přestěhovala nebo provdala.

doplněno 22.06.09 19:30:

Tak jsem si našla na netu asi poslední verzi tiskopisu a tam o důchodcích není nic. Takže v pohodě, o kolonku míň.

paaatyyy
hodnocení

takze mam to nechta tka, jak to je - jenom vyplnena hlavicka uplatnuji 2009 a na konci potvrzuji za zdan. obdobi 2009 , ...:o)

Ano, myslím, že to bude v pořádku.

paaatyyy
hodnocení

tak jo, dekuji Vam za Vas cas:o) Hezky zbytel vecera

paaatyyy
hodnocení

jeste tam vidim, ze v oddilu III. je hned na zacatku ...Zadam o provedeni rocniho zuctovani zaloh na dan a danoveho zvyhodneni a o provedeni vypoctu dane z pprijmu ... za zdanovaci obdobi...mam tam dat rok 2009? :o)

Ne, to je oddíl, který se vyplňuje až po skončení roku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]