Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životní pojištění

Od: panhero* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Minulý týden mi přišlo psaní z Kooperativy týkající se upravení podmínek investičního životního pojištění. Buď:

1) nechat to nasatveno tak jak to je (daňový odpočet stále stejný ale nebudu moci však vybrat finance před dovršením 60 let)

2) změna podmínek ( můžu vybrat kdykoliv v průběhu spoření ale nebude žádný daňový odpočet a při výběru musím vrátit dodanění od uzavření smlouvy)

Finanční poradce samozřejmě doporučuje "vydržať a platit"

P.s. Je mi 37 a smlouva byla nastavena v r.2011 (výhradně na investice)

A teď "babo raď"!

Zajímal by mě i Váš názor. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

x*
hodnocení

2x
Potřebujete peníze z "pojištění" rovnou? Tak změňte podmínky. Zaplatíte za to vyššími daněmi a dodaněním od začátku smlouvy.
Nepotřebujete peníze rovnou? Tak nic neměňte.

pohanka*
hodnocení

2x

Víte, říká se, že každá změna, je změna k horšímu.

Pokud tu změnu iniciujete sám, tak ano, víte o co se jedná, co chcete změnit. Pokud Vás ale osloví velké instituce, pojišťovny, spořitelny, telefonní operátor, atd., tak za tím hledejte vždy nějakou kulišárnu. Většinou to je tak zaobalené, aby jste neprokoukl, ale přišel na úskalí změny smlouvy až s odstupem, kdy se s tím již většinou nedá nic dělat.

filip17*
hodnocení

2x

je to přesně tak, jak říká @x v tomto případě pojišťovny za to nemůžou, ale vláda. A nechci se zastavát pojišťoven, ale i češí jsou pěkne vyčůraný a zkouší na tyto instituce kde jaké kulišárny, není se pak čemu divit, že upravují podmínky. Já osobně nikdy s pojištěním problém neměl spíš naopak.

2kedar*
hodnocení

0x

Pojišťovny (bez vyjímky) nutí pojistníky ke změně smlouvy, protože je to výhodné pro ně, NE pro Vás.

Pozorně si přečtěte původní smlouvu z roku 2011 a podle toho jednejte.

Měnit smlouvu není Vaše povinnost.

x*
V tomto případě za to nemohou pojišťovny ale poslanci, kteří odhlasovali změnu zákona. Pojišťovnám by bylo úplně jedno, jestli dostanete nebo nedostanete slevu z daně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]