Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám se hlásit na dva dny na ÚP?

Od: vladimirmotejzl odpovědí: 3 změna:

Zdravím, chci se zeptat, v pondělí nastupuji do nové práce. Pracovní poměr, který mám u mého současného zaměstnavatele mi končí ve středu. Chci se zeptat, když končím ve středu a v pondělí za týden zase nastupuji do jiné, musím se na čtvrtek, pátek hlásit na ÚP, kvůli, CSSZ, ZP nebo SP, aby mi nevznikl někde nějaký dluh?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na ÚP se nemusí hlásit nikdo. Je to právo občana, ne povinnost. ÚP (stát) za nikoho SP neplatí, pouze zdravotní které je povinné. Nemusíte se obávat, Vám žádný dluh na zdravotním pojištění nevznikne, takže evidence na ÚP není pro Vás nutná.

doplněno 02.12.14 19:32:

Mate - nemáte pravdu, jen zbytečně matete tazatele!

hodnocení

2x

samoplátce čili OBZP si platí zdrav. pojištění pouze za celý kalendářní měsíc --- pokud ani 1 den v měsíci nemá hrazeno žádným způsobem, na dny se to nepočítá. Takže část měsíce máte odpracováno, nic neřešíte

hm*
hodnocení

0x

Na ÚP se hlásit nemusíte. Jediná povinnost platby je zdravotní pojistné, ale ani to nebudete muset doplácet, bude-li zaplaceno (zřejmě) aspoň povinné minimum za měsíc. Já jsem taky před pár lety měl "díru" asi 2 dny a z VZP mi potvrdili, že když jsem před tím i potom byl zaměstnán, nic doplácet nemusím. Ale pro klid duše pošlete klidně své ZP mail s konkrétním dotazem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]