Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím vás, pokud je tu někdo znalý, o radu. Dnes mi byl doručen datovou schránkou dopis od okresního soudu z Děčína. V něm jsem označen jako žalovaný s adresou trvalého pobytu v okresu Děčín, jenže již téměř 5 let žiju a mám trvalý pobyt v úplně jiném kraji. Není to tak, že by se věc měla projednávat v místě trvalého pobytu žalovaného a jak toto soudu oznámit? A jak je to s lhůtou pro odpor. Platí 15 dnů včetně víkendů, nebo 15 pracovních dnů a víkendy se nepočítají?
Děkuji za odpovědi a přeji hezký večer.
Pravděpodobně Vám přišel platební rozkaz. Chcete-li proti němu podat odpor, máte na to 15 dnů ode dne doručení, lhůta se začne počítat od zítřejšího dne, a jedná se o dny kalendářní, nikoliv pracovní. Pokud jste obdržel platební rozkaz dnes (a "neležel" v datovce delší dobu), uplyne vám lhůta pro podání odporu dne 17.12.2014. Co se týče jiné adresy, pokud bydlíte jinde, uplatněte u soudu v rámci odporu námitku místní nepříslušnosti a uveďte adresu trvalého bydliště. Soud by to měl, nebude-li tam jiná skutečnost, postoupit místně příslušnému soud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.