Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vitamin D tablety

Od: viecku odpovědí: 9 změna:
Pokud je vitamin D rozpustný v tucích, fungují normální tablety?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Měly by, ty tablety obsahují tuk a v něm ten rozpuštěný vitamin. Stejně jako tablety vitamínu E. Ale mamka vždycky radila, ať si k tomu dáme ještě něco mastného ;) čokoládu, smetanovou omáčku, případně ke smaženému...

viecku
hodnocení

Složení :fosforečnan vápenatý, mikrokrystalická celulóza, stearát hořečnatý, cholecalciferol (D3).
Žádné tuky, takže to asi budu muset brát s těmi mastnými jídly.

Zvláštní. Můžete mi napsat, o jaký vitamín se jedná? Já mám ten z DM a na prvním místě ve složení je slunečnicový olej.

Faktem je, že vitamíny jsou doplňky stravy a nemusí být účinné. Ale nedovedu si to dost dobře představit - když je ten vitamín rozpustný v tucích, jak ho můžou obsahovat tyto tablety?

viecku
hodnocení

kosti.heureka.cz/swiss-vitamin-d3-efekt-1000i-u-90-tablet/specifikace/#section

Zkusila bych zeptat v lékárně, jak to s tím je. Opravdu znám vitamín D (a E) jen v podobě tablet, které jsou naplněny tukem. Lékárník ale bude vědět ;)

viecku
hodnocení

Dobře, zkusím se zeptat a pak to sem napíšu. Díky :)

To budete hodný, když dáte vědět, také by mě to dost zajímalo :)

viecku
hodnocení

Tak přímou odpověď jsem nedostal, ale prý obecně platí, že by se vitamíny rozpustné v tucích měly konzumovat s tučnými jídly bez vlákniny.

Tak snad bude vitamín mít nějaký účinek :) díky za zprávu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]