Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
objednal jsem si přes internet horské kolo. Přislo mi PPLkem, ale při přepravě poškodili rám, jsou na něm dvě odřeniny až na plech.
No podal jsem reklamaci na přepravu, to same udělal i dodavatel a ted se čeká na to jak se PPL vyjádří.Možná by mohli říct, že krabice neměla dostatečnou výplň, jinak je na krabici vidět, že na jednom místě byla propíchnuta zrovna v místě, kde vznikla ona škoda.
Dodavatel mi řekl, že mám na výběr, buď mi to kolo prodá levněji a to co z PPL dostane tak dá mě jako slevu, či si můžu vybrat jiné kolo (toto uz bylo poslední), nebo mi vrátí peníze.
Jenže to celé vyřešíme až se vyjádří PPL, dřív ne.
Já jsem jako zákazník, který to kolo nebavil ani nevezl poškozený tím, že koukam na kolo na kterem nemuzu ani jezdit, ani ho smontovat dohromady, proste nic a cekam na vyjadreni ktere muze trvat 30 dni. to se mi moc nelibi, na co mam pravo? nebo jak mam postupovat? dodavatel je celkem solidni, ale přecijenom...
Jediné podle mě, co můžete udělat je čekat na vyjádření PPL. Já osobně se PPL vyhýbám jako čert kříži. Kdysi jsem si objednal auto na dálkové ovládání, PPL zásilku přivezla, pak ten "dement" popošel ode mě asi 10metrů to auto v krabici zvedl do výšky 2 metry a vší silou to hodil na silnici. Autu se nic nestalo až jsem se divil a od té doby PPL využívám jenom, když není jiná volba, takže skoro vůbec.
kolo bylo v balíku? Pokud bylo rozmontované a balíky zvenku viditelně poškozené, neměl jste zásilku vůbec přebírat a říct řidičovi, ať si to odveze zpět.
Pakliže jste zásilku přebral a zjistil jste po té vadu, doporučuji nafotit balík zvenku se štítkem odesílatel, příjemce, dále nafotit vnitřek balíku, tzn. jak bylo kolo zabaleno a vyplnit reklamaci zde: ppl.cz/...
Fotografie by měl po Vás vyžadovat odesílatel, protože on to musí reklamovat u PPL.
ihned jsem kontaktoval prodávajícího (je to nějaký chlápek co má vlastní eshop s koly, byl a ještě pořád je celkem komunikativní, takže s ním situaci řeším telefonicky, nicméně je to soukromník, tak nemám moc záruku, či důvěru, jako u velké firmy)
prodávající mi řekl, že kolo bylo v pořádku, když ho balil a já jsem zjistil, že měl pravdu, na krabici byla patrná díra, která vznikla nejpravděpodobněji během přepravy, viz. foto v příloze
takže jsem já i on sepsali reklamaci na PPL.Ptali se mě, jestli krabice měla nějakou výplň, na to jsem odpověděl, že neměla.Zdá se mi že kolo nebylo zrovna dobře ochráněno před poškozením, akorát bylo obalené na citlivých místech takovým tenoučkým molitanem.Ale vzhledem k té ráně, co je na rámu by to asi nezachránilo vůbec nic.
Díra byla tězko viditelná, kolo bylo smontované v krabici a zhruba 2cm díra vás na takto velké krabici zrovna nepřekvapí, zde popsána kompletní situace
PPL se k tomu vyjádřilo tak, že reklamaci bude řešit, mají na to prý 30dní a pokud přistoupí na náhradu vzniklé škody, tak tato částka půjde na účet prodávajícího a ten by se se mnou měl pak vyrovnat.Dále mi řekli, že mám kolo zabalit zpět a dát ho kurýrovi, který ho doručí prodávajícímu.Na to jsem řekl, že to dělat nebudu, neměl bych ani kolo ani peníze a celé by to stále jen na nějaké domluvě s prodávajícím, jen tak, na dobré slovo...
Prodávající se k tomu vyjádřil tak, že se mnou bude situaci řešit až po vyjádření PPL k reklamaci a vyplacení škody od PPL, které by mělo přijít jemu, jelikož má s nimi jakousi smlouvu.
No celé mě to přijde divné, kolo jsem přebíral minulý pátek a myslím si, že bych to měl řešit co nejdřív, dokud jsem v nějakém právním časovém rámci.Jenže nevím, na co mám nárok, jestli na odstoupení od smlouvy, ikdyž je výrobek poškozený, či náhradu škody na můj účet a ne na účet prodávajícího, dočelt jsem se, že dle OZ na to má nárok kupující už od momentu, kdy prodávající předává zásilku dopravci.
Ano je to bohužel tak, jelikož teď je období před Vánoci a těch reklamací u PPL může být více, počítejte s tím, že se může i naplnit doba 30 dnů.
Je to tak, že PPL vyplácí škodu zasílateli, tedy člověku co Vám to prodal, jelikož on je ten hlavní, kdo reklamuje poškozenou zásilku. Vy to zase reklamujete u něho.
Určitě bych udělal to, že bych se informoval u PPL, zda-li bylo vyplaceno odškodnění odesílateli. Do té doby bych mu zpět kolo neposlal. Až budete mít jistotu, že dostal peníze od PPL, tak potom klidně.
Já jsem si kdysi dávno nechal poslat PPLkem digitální piano. Museli s tím někde třísknout, protože nefungovala jedna klapka, řešeno to bylo klasickou reklamací u prodejce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.