Facebook_smazani fotek, zanechani jen uctu

Od: Datum: 01.12.14 13:54 odpovědí: 8 změna: 02.12.14 08:09
avatar

Jiste jste cetli, slyseli o novych podminkach od 1.1.2015 na FB.

Dotaz zni: Kdyz ted smazeme fotky ze sveho uctu, jsou opravdu smazane? Nebo se to "smazane" jen tvari, ze je to pryc, ale skutecnost je jina? Mozna popleteny dotaz, ale doufam, ze srozumitelny :) Dekuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: 111®
Datum: 01.12.14 14:31

no předpokládám, že se to tak tváří...zdisku serveru to určitě obnovit půjde..

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 02.12.14 08:09
Od: au1
Datum: 01.12.14 14:39

smazáním z profilu docílíte pouze toho, že fotky neuvidíte vy ani vaši přátelé. Ve stávajících podmínkách FB již je zakotveno, že váš profil vlastní FB včetně veškerého obsahu, tzn i fotek. Od 1. ledna navíc FB bude přistupovat do vašich souborů na disku co se týče historie prohlížečů, aby z toho mohli vycucnout jaký zboží obhlížíte v obchodech a mohli vám na FB stránce jebnout reklamu na podobné zboží.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 02.12.14 08:07
avatar

Chapu...Diky, jasna odpoved.

doplněno 02.12.14 08:14:

S dovolenim jsem Vasi odpoved poslala dal.

Datum: 01.12.14 19:21
avatar

Počtěte si u Daniela Dočekala, ví toho o Facebooku asi nejvíc. Smazané fotky neuvidíte Vy ani Vaši přátelé, ale na FB budou pravděpodobně dál. Při registraci jste odsouhlasil podmínky, podle nichž je/bude vše, co na FB nahrajete, patřit FB ...

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 02.12.14 08:08
avatar

Ano, podminky jsem cetla, ovsem asi jen na "pul oka"...diky za odpoved.

Datum: 01.12.14 19:36
avatar

O nových podmínkách jsem zatím neslyšela, ale po přečtení dotazu jsem si je vyhledala. Ty podmínky až tak nové nejsou, FB od začátku považoval vše, co uživatelé nahráli nebo sdíleli "za své" (bylo to jinými slovy uvedeno už v registračních podmínkách).

Kolik máte na FB přátel, kolik tam máte fotek a kolik přátel Vaše foky sdílelo?

Vše, co někdo sdílel, Facebooku zůstane i poté, co vše smažete. Tzn., že byste musela požádat všechny přátele, kteří Váš obsah sdíleli, aby jej smazali. Ale nevěřím tomu, že FB neměl někde nějakou "pojistku" nebo "zálohu" ...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.