Nejste přihlášen/a.
Půjčoval jsem si na meziúvěr 210 000 Kč, spořitelna ale chtěla předem poslat 23 000 Kč a pak mi vyplatila těch 210 000 Kč. Těch 23 000 Kč normálně zůstává na spořícím účtu a spoří se. Přijde mi ale, že si vlastně půjčuji vlastní peníze, které jsem tam uložil a musím z nich platit úrok.
Přitom kdybych nemusel těch 23 000 Kč posílat, stačilo by mi půjčit jen 187 000 Kč.
Nějak ten systém postrádá logiku.
Nebo mi něco uniká?
Spořitelna vám nemůže půčit 100% cílové částky proto požadovala 1 vklad 10% (zbytek jsou provize)
tak -...
Doplnil bych, že vám tímto vlastně půjčila na nutný vklad. Když budete platit úroky z 210000,-, bude to pro ni samozřejmě opět výhodnějši. Prostě obejdou nějakou směrnici a tím i vydělají víc
Jak jsem napsal - nemůžete dostat 100%.. dostanete třeba 90%, ale vyšší částky. Je to o nastavení metodiky dané společnosti.
No ale tak když nemůže půjčit 100 %, tak proč nepůjčí rovnou jen 80 - 90 % (jako u hypoték)?
Protože teoreticky mi půjčili 100 %, avšak protože jsem něco přes 10 % vložil jako akontaci, reálně půjčili 90 %. Jelikož mi ihned vrátili, co jsem tam poslal - probíhalo to tak, že ve středu jsem poslal těch 23 tisíc a další pondělí mi vyplatili 210 tisíc. Prostě rovnou mohli vyplatit 187 tisíc, a bylo by to transparentnější
Nějak pořád nechápu logiku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.